Așa cum promitea cu câteva săptămâni în urmă, președintele CAR Pensionari Giurgiu, Severius Nițulescu, a efectuat deja două excursii în afara țării, beneficiari fiind  membrii pensionari.

La ultimele excursii pe care le-am organizat au participat în majoritatea membrii CAR din mediul rural – ne preciza președintele Nițulescu. Prima excursie a avut ca destinație localități din Bulgaria pe traseul Giurgiu-Ruse-Șumen – Nicolovo- Basarabov în timp ce a doua s-a desfășurat pe traseul Giurgiu- Ruse- Veliko Târnovo- Drianovo- Gabrovo – ne mai spunea Severius Nițulescu. Cu această ocazie au fost vizitate importante obiective turistice (biserici-  monument, cetatea veliko Târnovo, peșteri din zonă etc- n.n.), pensionarii fiind extrem de încântați de cele văzute.

Președintele CAR Pensionari ne mai spunea că în prima excursie s-au deplasat pensionari din localitățile Slobozia, Vedea, Găujani, Stănești, Putineiu și Gogoșari în timp ce în a doua deplasare au luat loc în autocar, pensionari din Daia, Băneasa, Prundu, Mihai Bravu, Comana și Grădiștea.

Restul de locuri l-am completat cu membri pensionari din Giurgiu… Președintele Nițulescu ne mai spunea că până la finele acestui an se vor mai organiza astfel de deplasări și cu pensionarii din Municipiul Giurgiu, la Balcic în Republica Bulgaria și la Alba Iulia dar și o serie de alte deplasări în țara vecină, de peste Dunăre.

Cei înscriși sunt obligați să fie membri CAR, să aibă asupra lor buletinul de identitate, bani pentru servirea mesei la popasurile făcute și să fie fizic în stare de a suporta călătoria. Toate celelalte cheltuieli sunt suportate de către Asociație – a mai precizat președintele CAR.  La cele două excursii de până acum au participat 100 de persoane.

(Florian Tincu)