Asociația ” Atitudinea Civică Iancu Mariana – Giurgiu”, a donat cărți, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, câtorva biblioteci școlare din Municipiu și unor elevi giurgiuveni!

0
287

 

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, dar și a Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor (Fetelor),  din luna noiembrie, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat o campanie de activităţi caritabile, sociale şi educative, în cadrul proiectului asociației ˮŞANSE PENTRU VIITORˮ, din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET al ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA pentru anul 2022, dar și în cadrul proiectului internațional ˮSĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE 2022ˮ (ˮGLOBAL EDUCATION WEEK 2022-GEWˮ).

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a susţinut drepturile copiilor prin prelegeri desfăşurate de către preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. Mariana Iancu, în faţa unor colective de elevi de la Col. Naț. ˮI. L. Caragialeˮ din București, Liceul Tehnologic ˮIon Barbuˮ și Şcoala Gimnazială nr. 1 ˮSfântul Gheorgheˮ din Giurgiu, instituţii de învăţământ cu care asociaţia este în parteneriat.

În cadrul proiectelor ˮSĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE 2022ˮ (ˮGLOBAL EDUCATION WEEK 2022-GEWˮ) și ˮŞANSE PENTRU VIITORˮ, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a susţinut dreptul la educaţie şi a oferit şanse la educaţie prin achiziţionarea, colectarea şi donarea a 180 de cărţi unor biblioteci și unor copii defavorizați social, câte 50 de cărţi la fiecare bibliotecă a instituţiilor de învăţământ partenere din Giurgiu și București.

Astfel, preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. Mariana Iancu,  a donat câte 50 de cărţi bibiotecii Liceului Tehnologic ˮIon Barbuˮ și bibliotecii Şcolii ˮSfântul Gheorgheˮ din Giurgiu, dar şi bibliotecii Colegiului Național ˮI. L. Caragialeˮ din București, cărţi recomandate prin programele şcolare, cărţi de limba şi literatura română și de matematică, utile în pregătirea elevilor pentru evaluarea naţională și pentru examenul național de bacalaureat, cărţi de pedagogie,  diferite cărţi ştiinţifice, dicționare și atlase, cărţi de beletristică, etc.

Au fost donate cărți și caiete la 30 de copii defavorizați social din Lic. Tehnologic ˮIon Barbuˮ și Școala Gimnazială ˮSfântul Gheorgheˮ din Giurgiu.

Alte probleme identificate pe parcursul proiectului ˮȘANSE PENTRU VIITORˮ se referă la  ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA solicită instituţiilor abilitate ale statului român să îndrepte şi să corecteze situația salarială a profesorilor, să crească salariile profesorilor măcar prin aplicarea legii existente, să modifice Legea-cadru nr. 153 / 2017 privind salarizarea din fonduri publice în sensul creșterii salariilor cadrelor didactice, să facă dreptate şi echitate socială profesorilor! ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA solicită instituţiilor statului să respecte domeniul Educaţiei şi drepturile copiilor, începând cu cel mai important drept al lor, dreptul la educaţie!

(Jurnal)