ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat în perioada 20-22 aprilie 2018 o campanie de educaţie ecologică şi educaţie pentru un mediu sănătos “IUBIŢI ŞI PROTEJAŢI PĂMÂNTUL!”, cu ocazia Zilei Pământului, 22 aprilie, conform Statutului asociaţiei şi proiectului “MINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS.” din “PROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA PENTRU ANUL 2018”.

Campania de educaţie ecologică şi pentru un mediu sănătos a debutat cu elaborarea şi înregistrarea de petiţii pe probleme ecologice şi de sănătate a mediului în Giurgiu, respectiv problema câinilor comunitari, maidanezi, dar şi problema lipsei ţarcurilor pentru câinii cu proprietar din unele parcuri giurgiuvene, petiţii înregistrate la Primăria Giurgiu în ziua de 20 aprilie 2018.

Campania a continuat în 21 aprilie cu informarea participanţilor la activitate despre Ziua Pământului, zi sărbătorită pentru prima dată în 1970, în SUA şi declarată oficial în 2009 de către Organizaţia Naţiunilor Unite, dar şi despre campania educativă derulată de asociaţie, informarea fiind realizată de către conf. univ. dr. Mariana Iancu, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA.

În această zi însorită de weekend de aprilie, dotaţi cu unelte-sape, casmale, cu saci menajeri, sticle cu apă şi material biologic-plantule de panseluţe, petunii şi crăiţe achiziţionate de asociaţie, membri şi voluntari ai asociaţiei din municipiul Giurgiu, elevi şi cadre didactice de la instituţii partenere ale asociaţiei au desfăşurat activităţi de ecologizare, respectiv curăţarea pământului de pet-uri, hârtii, crengi rupte, alte gunoaie din unele spaţii de pe bulevardul Bucureşti din Giurgiu; după această curăţare a pământului, s-a trecut la pregătirea lui pentru plantări prin săpat, greblat, iar ulterior la plantarea efectivă a plantelor erbacee achiziţionate de asociaţie. La această campanie au participat membri şi voluntari ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, de la Liceul Tehnologic “ION BARBU”,  Şcoala cu clasele I-VIII “SF. GHEORGHE”, Palatul Copiilor din GIURGIU.

În campania “IUBIŢI ŞI PROTEJAŢI PĂMÂNTUL!” din cadrul proiectului“MINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS” au fost elaborate flyere cu reguli de protecţie a Pământului, a biodiversităţii, de prevenire şi combatere a poluării, flyere care au fost distribuite pe suport de hârtie tuturor participanţilor la campanie şi online.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU ia atitudine pentru sprijinirea unei vieţi mai bune şi mai sănătoase într-un mediu curat, făcând apel la instituţiile abilitate ale statului să asigure curăţenia mediului de viaţă din comunitate, să ia toate măsurile astfel încât să nu mai fie câini vagabonzi pe străzile giurgiuvene, respectându-se astfel un drept al cetăţeanului stipulat şi în Constituţia României, articolul 35 “Dreptul la un mediu sănătos”, alineatul “(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.”.

Cu atitudine constructivă, pozitivă şi morală, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU va mai derula pe parcursul anului 2018 astfel de activităţi şi acţiuni de educaţie ecologică şi de educaţie pentru un mediu sănătos, ocazii cu care se întăresc legăturile dintre cetăţenii giurgiuveni, dintre unele instituţii din Giurgiu şi asociaţie, fiind duse la bun sfârşit parteneriatele încheiate.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU mulţumeşte tuturor celor implicaţi în campania “IUBIŢI ŞI PROTEJAŢI PĂMÂNTUL!” şi le adresează calde felicitări!

De Ziua Pământului, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU vă îndeamnă: “IUBIŢI ŞI PROTEJAŢI PĂMÂNTUL!”.

 

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA

Conf. univ.dr. Mariana Iancu