AcasăActualitateASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU în campania de educaţie pentru...

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU în campania de educaţie pentru sănătate ˮPLANETA NOASTRĂ, SĂNĂTATEA NOASTRĂˮ, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat în perioada 5-7 aprilie 2022  campania de educaţie pentru sănătatea mediului și a semenilor ˮPLANETA NOASTRĂ, SĂNĂTATEA NOASTRĂˮ, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, conform Statutului asociaţiei şi proiectului ˮMINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS.ˮ din ˮPROGRAMUL STRATEGIC AL ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA PENTRU ANUL 2022”.

Ziua de 7 aprilie a fost instituită ca Zi Mondială a Sănătății în 1948, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (O.M.S.) și a început să fie sărbătorită în anul 1950. Tema Zilei Mondiale a Sănătăţii din 2022 stabilită de O.M.S. este ˮPLANETA NOASTRĂ, SĂNĂTATEA NOASTRĂˮ, temă care a dat și denumirea campaniei de educație pentru sănătate a ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA. Existența și sănătatea noastră depind de existența și sănătatea planetei ˮPământˮ, de sănătatea mediului  în care trăim! O.M.S. estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume în fiecare an se datorează unor cauze de mediu care pot fi evitate.

Campania  de educaţie pentru sănătate ˮPLANETA NOASTRĂ, SĂNĂTATEA NOASTRĂˮ a ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA s-a derulat prin activităţi pentru sănătatea mediului și a oamenilor desfăşurate pe bulevardul ˮBucureștiˮ din Giurgiu, în fața sediului asociației, la Liceul ˮIon Barbuˮ din Giurgiu, la Colegiul Național ˮIon Luca Caragialeˮ din București, cu care asociația este în parteneriat, dar şi on-line.

În cadrul proiectului ˮMINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS.’’, mai mulţi membri şi voluntari ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA s-au implicat, preşedinta, prof. univ. dr. Mariana Iancu desfăşurând o campanie de educaţie pentru sănătate prin acţiuni de informare, de susţinere de prelegeri tematice, prin elaborarea şi distribuirea on-line și pe suport de hârtie de flyere corelative, prin distribuirea de plicuri cu ceaiuri de fructe şi flyere participanților la activități.

Au fost achiziționate de către ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA plantule de panseluțe, petunii, crăițe, părăluțe, arbuști de Veingela roz, pe care apoi unii membri și voluntari ai asociației, elevi și profesori de la Liceul „Ion Barbuˮ din Giurgiu le-au plantat pe bulevardul București și în curtea liceului.

De asemenea, asociația a mai achiziționat seminte de cârciumăreasă, condurul-doamnei, floarea de piatră, albastriță, degetar, pe care le-a semănat în fața sediului asociației și în grădina Liceului Tehnologic ˮIon Barbuˮ din Giurgiu.

O parte din materialul săditor care a fost plantat a provenit și de la unii membri ai asociației care au donat plantule de narcise, margăritar, zambile, crini. Participanții la activități au venit echipați pentru igienizarea mediului de viață, pentru pregătirea terenului în vederea plantării de plante erbacee și arbuști, cu greble, sape, casmale, lopeți, mături, mănuși pentru lucrări etc.

Au fost distribuite pliculețe cu ceaiuri de plante medicinale, de fructe de pădure, de mere și vitamina C, de portocale roșii și vitamina C achiziționate de asociație, ceaiuri utile pentru sănătatea semenilor, plantele medicinale fiind tămăduitoare în numeroase boli și contribuind alături de hrană, de oxigenul din aer, apă, adăpost și alți factori la sănătatea noastră.

În campania „PLANETA NOASTRĂ, SĂNĂTATEA NOASTRĂˮ a A.A.C.I.M., alte acţiuni au fost şi elaborarea şi distribuirea de flyere pe suport de hârtie şi on-line despre Ziua Mondială a Sănătăţii şi cu un decalog pentru protecția planetei noastre, pentru sănătatea mediului de viață și pentru sănătatea oamenilor.

Cu atitudine constructivă, pozitivă şi morală, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU va mai derula pe parcursul anului 2022 astfel de activităţi şi acţiuni de educaţie pentru sănătate, în cadrul proiectului ˮMINTE SĂNĂTOASĂ ÎNTR-UN CORP SĂNĂTOS. CORP SĂNĂTOS ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS.ˮ, dar şi activităţi şi acţiuni de educaţie ecologică şi educaţie pentru un mediu sănătos, ocazii cu care se întăresc legăturile dintre cetăţenii giurgiuveni, dintre unele instituţii partenere şi asociaţie, fiind duse la bun sfârşit parteneriatele încheiate.

În încheierea activităților, președinta asociației, prof. univ. dr. Mariana Iancu a adresat tuturor participanților îndemnuri de protejare a planetei noastre, de protejare a sănătății și vieții noastre, de a milita pentru pace pe planeta ˮPământˮ, pentru viața și sănătatea oamenilor!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA urează tuturor o viață trăită în pace și în deplină sănătate! LA MULŢI ANI!”

(Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, Prof. univ. dr. Mariana Iancu)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.4 ° C
7.4 °
7.4 °
85 %
3.2kmh
85 %
sâm
15 °
Dum
19 °
lun
17 °
mar
17 °
mie
22 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!