Sâmbătă, 19 decembrie 2020, cu începere de la ora 12, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a desfăşurat al șaselea Congres Anual, Congresul ˮATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA” 2020, dar și o Adunare Generală anterioară acestuia. Din cauza pandemiei COVID-19, evenimentele s-au desfăşurat în sistem hibrid, o parte dintre membrii asociației fiind prezenți online în grupuri ˮWhatsAppˮ și ˮFacebookˮ, unde au discutat despre problemele sociale și comunitare giurgiuvene, iar alți membri și voluntari ai asociației fiind prezenți pe platoul din fața sediului asociației, de pe bulevardul București din Giurgiu, pentru identificarea de probleme sociale și comunitare, pentru premieri și donații.

btr
btr
btr
btr
btr

În cadrul Congresului, au fost prezentate de către preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. MARIANA IANCU, o parte dintre problemele sociale ale semenilor giurgiuveni, precum şi o parte dintre problemele comunităţii giurgiuvene, dar şi de nivel naţional, probleme identificate pe parcursul anului 2020. De asemenea, au fost prezentate şi unele întreprinderi şi demersuri ale asociaţiei, memorii, petiţii înregistrate la instituţiile abilitate ale statului, locale şi naţionale, ca de exemplu, Agenda Publică Locală înregistrată la Consiliul Judeţean Giurgiu, Primăria Giurgiu şi Prefectura Giurgiu, memorii cu privire la Proiectul Legii Izolării și a Carantinei adresate Camerei Deputaților și Senatului României, memorii cu privire la examenele naționale ale elevilor la Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării, memorii cu privire la sănătate și controversele purtării măștii adresate Guvernului României, Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Educației și Cercetării, petiţii punctuale corelate cu ordinea publică adresate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și Primăriei Giurgiu, memoriu cu privire la Proiectul de Lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G, adresat Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor etc .

btr
btr
btr
btr
btr

În continuare, au fost identificate probleme sociale şi comunitare, prin expunerea scrisă a lor într-o fişă de agendă publică/chestionar de către participanţii la congres. Pentru toate aceste probleme, asociaţia va elabora memorii, petiţii, sesizări, Agenda publică locală, pe care apoi le va înregistra la instituţiile abilitate ale statului, după cum a mai procedat şi conform statutului ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA.

btr
btr
btr
btr

În cadrul Congresului ˮATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA” 2020 s-a derulat şi o activitate a proiectului ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET pentru anul 2020, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, prof. univ. dr. MARIANA IANCU dăruind globuri pământești, hărți geofrafice, rechizite şcolare-blocuri de desen, caiete de matematică, caiete dictando, truse de geometrie, acuarele cu pensulă, pixuri, creioane, dulciuri şi fructe (banane, kiwi, portocale) la 15 copii nevoiași din Giurgiu.

Congresul a continuat cu proiectul ˮTU EŞTI UN OM VALOROS!”, prin care membrii şi voluntarii valoroşi, merituoşi ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, cadre didactice, studenți şi alte categorii socio-profesionale dedicate activităţii de voluntariat au fost premiați de către prof. univ. dr. Mariana Iancu, preşedinta asociaţiei, cu câte o diplomă de merit şi câte un premiu (seturi de boluri din inox), ca o mică răsplată a efortului lor de pe parcursul anului 2020, în cadrul ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu. De asemenea, aceștia au mai primit fructe (banane, portocale, kiwi), cozonaci și bomboane de pom.

Congresul s-a încheiat cu programul cultural-artistic online ˮSĂ NE BUCURĂM DE CRĂCIUN! LA MULȚI ANI!ˮ, susţinut prin filmări oferite de către unii membri şi voluntari ai asociaţiei, de talentata elevă Teodora Ivănuș de la Liceul ˮTudor Vianuˮ din Giurgiu și talentații cântăreți giurgiuveni Georgeta Vasile Măsură, Daniel Sima și Iulian Urlea, cărora le mulțumim din inimă și pe care îi felicităm.

Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, prof. univ. dr. MARIANA IANCU le transmite un inimos mesaj de mulţumire tuturor membrilor şi voluntarilor asociaţiei implicați în programele și proiectele asociației, dar și tuturor participanţilor la congres. De asemenea, le transmite acestora, dar și tuturor românilor un mesaj pentru Crăciun şi Anul Nou 2021: ˮMultă sănătate, fericire și prosperitate, un An Nou 2021 mai bun! CRĂCIUN FERICIT! LA MULŢI ANI!ˮ.

Preşedinta ASOCIAȚIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU,
Prof. univ. dr. MARIANA IANCU