ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a dăruit ghiozdane şi rechizite şcolare unor copii nevoiași din Giurgiu

0
548

Înaintea începerii noului an şcolar, sâmbătă, 12 septembrie 2020, în al șaselea an consecutiv, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesor universitar doctor Mariana Iancu a dăruit ghiozdane şi rechizite şcolare-caiete de matematică, caiete dictando, caiete de biologie, blocuri de desen, cutii cu culori, pixuri, creioane, ascuțitori şi măști de protecție la 15 copii nevoiaşi, defavorizaţi social, cu risc de abandon şcolar. Aceste donaţii s-au făcut în cadrul proiectului ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!ˮ din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERET al asociaţiei pentru anul 2020. De asemenea, în cadrul acestui proiect, prof. univ. dr. MARIANA IANCU a purtat convorbiri individuale şi de grup cu copiii şi părinţii prezenţi, de conştientizare a lor cu privire la importanţa educaţiei pentru ei, dar şi pentru ţară, convorbiri de consiliere psihopedagogică, elevii fiind îndemnaţi să meargă la şcoală și să înveţe carte.

Elevii aflaţi în risc de abandon şcolar au fost identificaţi de către unii membri și voluntari ai asociaţiei, copiii fiind, în principal, locuitori ai cartierului ˮSloboziaˮ din Giurgiu, de pe străzile ˮSlobozieiˮ, ˮCaisuluiˮ, ˮDiguluiˮ, ˮPrunariˮ, ˮMăcinˮ, dar și de pe strada ˮNicolae Iorgaˮ din Giurgiu.

În aceiași zi, mai mulți tineri participanţi la proiect au completat câte un test de aptitudini profesionale, rezultatele evaluării lor fiind discutate cu aceștia de către preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. Mariana Iancu, contribuindu-se prin administrarea testelor la consilierea şi orientarea lor şcolar-profesională.

Spre sfârșitul activităţii de proiect, doamna președintă MARIANA IANCU a consemnat problemele sociale și comunitare expuse de adulții prezenţi, în vederea semnalării acestora la instituţiile abilitate ale statului. Unele dintre problemele identificate sunt corelate cu domeniul educaţional, ca de exemplu, sprijinul insuficient din partea autorităţilor pentru instituţiile de învăţământ, în vederea pregătirii începerii noului an şcolar, lipsa de susținere a copiilor defavorizați social cu rechizite școlare și cu măștile de protecție solicitate de către Guvernul României pentru a fi purtate de către elevi în cadrul cursurilor, lipsa condițiilor materiale digitale, respectiv a tabletelor, calculatoarelor, internetului, atât de necesare în desfășurarea unui învățământ online, dar şi subfinanţarea învăţământului. De asemenea, alte probleme identificate sunt legate de ajutorul social acordat unor familii sărace, insuficient pentru a-și putea pregăti copiii pentru școală, dar și probleme de infrastructură a orașului, locatari de pe unele străzi din cartierul ˮSloboziaˮ așteptând cu nerăbdare să se asfalteze și străzile lor.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU face apel la Guvernul României să sprijine domeniul Educaţiei, să asigure finanţarea legală de 6% din Produsul Intern Brut al României, conform Legii Educaţiei Naţionale, să asigure fondurile necesare pentru începerea noului an şcolar în bune condiţii, cu şcoli igienizate şi dotate material cu aparatură digitală și internet, să asigure gratuit măștile de protecție pentru elevi și profesori, în situația menținerii obligativității purtării lor în procesul educațional, să-i susțină pe elevii nevoiași cu tabletele necesare educației online, astfel încât să se contribuie la prevenirea şi combaterea abandonului şcolar, la prevenirea repetenției și a nepromovării examenelor naționale de capacitate și de bacalaureat.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA le urează tuturor elevilor și cadrelor didactice un an şcolar mai bun, plin de sănătate, reuşite școlar-profesionale și aspirații îndeplinite!