Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Arme şi muniţie descoperite într-un autoturism căutat de autoritățile din Marea Britanie, depistate în PTF Giurgiu

Arme şi muniţie descoperite într-un autoturism căutat de autoritățile din Marea Britanie, depistate în PTF Giurgiu

0
Arme şi muniţie descoperite într-un autoturism căutat de autoritățile din Marea Britanie, depistate în PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un autoturism aflat în atenția autorităților din Marea Britanie, dar și o armă cu aer comprimat și o arbaletă cu muniția aferentă, aflate în interiorul mașinii.

La data de 01.12.2023, în jurul orei 19:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat la control, pe sensul de intrare din țară, un cetățean străin, în vârstă de 32 ani, care se afla la volanul unui autoturism, marca FORD RANGER. Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figura ca fiind furat, alertă emisă de către autoritățile din Marea Britanie în aceeași zi.
În continuare, polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au procedat la verificarea în detaliu a autoturismului, ocazie cu care au descoperit o armă cu aer comprimat de calibrul 5,5 mm, o cutie metalică ce conținea 400 de diabolouri de calibru 5,5 mm, o arbaletă prevăzută cu lunetă, 9 săgeți pentru arbaletă și 3 vârfuri etalice pentru săgeți, pentru care bărbatul nu avea autorizație să le introducă pe teritoriul statului român.
Autoturismul, estimat la o valoare de 200.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar șoferul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tăinuire și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Pentru cea din urmă infracţiune, cercetările au fost preluate de lucrători din cadrul structurii specializate a IPJ Giurgiu, urmând ca la finalizare să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Purtător de Cuvânt
Inspector de poliție

Raluca-Petronela Stan

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
47 %
1.9kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °