Primele trei luni ale anului reprezintă, din punct de vedere al achitării datoriilor către stat (impozite și taxe locale, în special), perioada de deducere de 10 procente din valoarea datorată. Poate de aceea, anual, aceste prime trei luni reprezintă perioada în care, la ghișeele Direcției de Impozite și Taxe Locale Giurgiu, sunt, aproape în permanență, cozi. La fel se întâmplă și anul acesta, doar că acum au intervenit și regulile ce trebuie respectate, lucru ce nu se întâmplă, mereu, la Giurgiu.

„De la 8,30 până pe la ora 10 este cam plin. Stau pe afară câteva persoane, 10 – 15 persoane, pentru că spațiul nu ne permite altfel. Din păcate, asta este situația, clădirile nu au fost prevăzute pentru situația în are ne aflăm. Spațiul este mic, dar încercăm să rezolvăm toate problemele”, spunea directorul DITL Giurgiu, Laurențiu Țintea.

Până la această dată (n.r. marți, 19 ianuarie), au trecut pe la ghișeul DITL Giurgiu circa 11.500 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 30%. Este vorba despre persoane fizice, doar 24 de persoane juridice achitându-și, până în prezent, datoriile către bugetul local.

În ceea ce privește încasările, valoarea acestora este cu aproape patru miliarde de lei vechi mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut.

(Jurnal)