De câteva zile, la nivel național a demarat campania de vaccinare anti-Covid 19 a cadrelor medicale din unitățile aflate în prima linie de luptă împotriva pandemiei. Este vorba, în special, de medicii și cadrele medicale ale Institutelor „Matei Balș” și „Victor Babeș” din Capitală, precum și a spitalelor de boli infecțioase din Timișoara, Oradea, Iași, Cluj, Constanța. 

Cu o mică întârziere, au sosit în țară în cursul zilei de 29 decembrie, alte peste o sută de mii de doze de vaccin, ce au fost deja distribuite către cele șapte centre principale de vaccinare din România. Conform hărții prezentate pe site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/harta/ la nivelul județului nostru este trecut un singur centru de vaccinare pentru etapa 1, fiind vorba despre Spitalul Județean de Urgență Giurgiu. 

Conform programului, în acest moment se pot vaccina doar cadrele medicale și persoanele din sistemul de protecție socială. 

Datele prezentate de Direcția de Sănătate Publică Giurgiu se prezintă, la nivelul județului nostru, astfel: circa o mie de cadre medicale sunt în evidența Direcției, dintre acestea aproximativ 400 fiind în municipiu. Alte o sută de cadre medicale sunt medici de familie. Până la acest moment, către DSP Giurgiu nu a ajuns o listă a cadrelor medicale ce vor fi vaccinate antiCOVID 19. 

(Jurnal)