Aproape 3.000 de locuri în plus la Academia de Poliție și la școlile de agenți aparținând MAI

0
449

Guvernul a aprobat în cursul acestei dimineții, mii de locuri în plus la Academia de Poliție și la școlile de agenți din Ministerul de Interne. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat această decizie la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 13 ianuarie.

Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 477 din 2021 privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar 2021 – 2022. Numărul de locuri alocat în unităţile de învăţământ de pregătire aparţinând MAI creşte cu 2.891, ajungând astfel la 5.559”, a declarat ministrul Bode.

Suplimentarea locurilor la admitere vine în contextul deficitului de personal din Ministerul Afacerilor Interne.

„Vorbim de aproape 30.000 de posturi care în acest moment nu sunt ocupate la nivelul MAI”, a mai explicat ministrul.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București pregătește ofițeri de poliție, de poliție de frontieră, de jandarmi și de pompieri. Școlile postliceale din Ministerul de Interne pregătesc agenți de poliție și subofițeri de jandarmi și de pompieri.

Ministerul de Interne poate recruta ofițeri, subofițeri și agenți din sursă externă (din alte instituții). În anul 2021 au fost 5000 de locuri disponibile din sursă externă. Un număr egal de locuri ar putea fi oferit și în anul 2022.

(Jurnal)