AcasăActualitateAproape 100.000 de euro destinați accesului la serviciile de sănătate pentru locuitorii...

Aproape 100.000 de euro destinați accesului la serviciile de sănătate pentru locuitorii județului Giurgiu

„Consiliul Judeţean Giurgiu, cu sediul în Bulevardul Bucureşti, nr. 10, cod poştal 080045,Giurgiu, judeţul Giurgiu, telefon 0372 462 644, fax: 0372 462 651 implementează în perioada octombrie 2022 – aprilie 2024 un nou proiect finanțat cu fonduri europene.

Proiectul Caravana medicală mobilă la nivelul județului Giurgiu” – mobMED Giurgiu este finanțat în cadrul Programului Provocări în sănătatea publică la nivel european, Apelul de proiecte: Îmbunătățirea accesului la serviciilor de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi, prin  Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2014-2021.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la servicii de sănătate a grupurilor vulnerabile din Județul Giurgiu pentru prevenirea bolilor netransmisibile (boli cardiovasculare, diabet) și a bolilor infecțioase (hepatită, Covid-19, etc.), prin achiziția și dotarea a două caravane mobile și îmbunătățirea serviciilor de sănătate de tip preventiv în comunitățile vulnerabile, inclusiv Romi, prin asigurarea accesului la asistență medicală pe perioada de implementare a proiectului pentru un grup țintă de 700 persoane.

Obiectivele specifice sunt următoarele:

Obiectiv specific #1 Instruirea a cel puţin 5 cadre medicale, care vor contribui la favorizarea accesului la servicii de sănătate a grupurilor vulnerabile din Județul Giurgiu.

Obiectiv Specific #2  Organizarea de evenimente și servicii de formare a grupului țintă, pentru sensibilizarea acestuia cu privire la problemele de sănătate din domeniile vizate în cadrul proiectului.

Obiectiv Specific #3  Îmbunătăţirea accesului la asistență medicală a grupului țintă pe o perioadă de minim 14 luni, în perioada de implementare a proiectului, prin achiziționarea a 2 unități mobile (caravane mobile) realizate din containere, a unui autovehicul 4×4 necesar pentru deplasarea caravanelor mobile în localităţile grupurilor vulnerabile și achiziționarea de echipamente, soluție software și consumabile pentru favorizarea accesului la servicii de sănătate.

Grupul țintă

Grupul țintă al proiectului (beneficiari indirecți) MobMed este reprezentant de un număr de 700 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile, dintre care 50 de persoane de etnie romă. Aceste persoane vor fi beneficiarii direcți ai serviciilor finanţate din proiect.

Beneficiarii indirecți ai activităţilor sunt reprezentați de familiile acestora, de comunităţile cărora le aparțin, de agenții economici din zonă etc.

Proiectul se adresează localităţilor unde au fost identificate persoane din categoriile vulnerabile, mai puţin municipiul Giurgiu, unde locuitorii beneficiază de mai multe instituții medicale.

Perioada de implementare: octombrie 2022–aprilie 2024.

Valoarea proiectului este de 999.963,60 euro.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Societatea Națională de  Cruce Roșie din România – Filiala Giurgiu.

Informații suplimentare:

Manager de Proiect, Mihaela Cristea, Tel: +40.372.46.26.26, Fax : +40.372.46.26.51, www.cjgiurgiu.ro

Asistent informare și publicitate: Cristina Ingeaua, Tel: +40.372.46.26.26, Fax : +40.372.46.26.51, www.cjgiurgiu.ro”

(Consiliul Județean Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
14 ° C
14 °
14 °
53 %
5.5kmh
100 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
17 °
mie
22 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!