Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a finalizat etapa de semnare a contractelor de acordare a ajutorului de stat în cadrul Măsurii 1 „Microgranturi în domeniul agroalimentar” din cadrul schemei de ajutor de stat, instituită prin Ordonanța de Urgență nr. 61 din 06 mai 2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar, cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.

Astfel, până la termenul limită, din cei 10.000 de aplicanți calificați în conformitate cu prevederile art.8, s-au semnat 9.888 contracte de acordare a ajutorului de stat în sumă totală de 49.440.000 euro. Diferența este reprezentată de contracte nesemnate de beneficiari (netransmiterea acestora, renunțarea la ajutorului de stat, transmiterea acestora după termenul limită).

Printre cei 10.000 de aplicanți se numără și mulți întreprinzători locali giurgiuveni din diferite localități ale județului, printre care amintim Colibași, Putineiu, Stănești, Băneasa, Mihăilești, etc.

Lista completă cu toții beneficiarii care au contractat deja un ajutor de stat, inclusiv cei din județul Giurgiu, se regăsește pe site-ul APIA www.apia.org.ro, rubrica: https://apia.org.ro/wp-content/uploads/2022/07/Sit_microgrant.xlsx

(Jurnal)