Încă un tribut plătit apelor.  un , tânăr de numai 18 ani a dispărut Duminică în apele Dunării, la Gostinu. Nici până la această oră (luni 6 iunie, ora 14.00) el  nu a fost găsit.

Duminică 5 iunie, în zona plajei Gostinu , nu departe de locul în care foarte mulți cetățeni vin să facă plajă, chiar și din Capitală,  bucurându-se de un nisip mai fin decât cel de la Mamaia, un tânăr a venit să se scalde, alături de un grup de prieteni …

După cum ne-au precizat organele de Poliție, cei doi tineri sunt din satul Pietrele, comuna Băneasa…

Aventurându-se în apa Dunării unul dintre cei doi a dispărut.  Ceilalți băieți  prezenți pe plajă, intuind că s-a întâmplat ceva grav cu prietenul lor, după un timp au alertat, la telefon, pe cei ce puteau să-l găsească, adică pe pompieri.

La fața locului s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Giurgiu cu o barcă, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ. De asemenea, a fost solicitat și sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, care a trimis echipajul de scafandri la caz.

Echipa de scafandrii sosită la fața locului l-a căutat pe cel dispărut  mai bine de 3 ore…

Odată cu lăsarea serii, scafandrii  au amânat căutările pentru  doua zi,  imediat ce lumina le putea oferi vizibilitate…

Din fericire paramedicii SMURD și personalul medical al SAJ l-au salvat pe celălalt tânăr, găsit la mal. Acesta era conștient și cooperant și a fost transportat la spital.

Este al doilea caz, de tânăr înecat , în ultimele zile…

Cu siguranță – scriu cadrele ISU, pe pagina lor de soializare –  părinții care au auzit despre aceste evenimente și-au sfătuit copiii să fie foarte atenți, mai ales dacă nu știu să înoate foarte bine.

Vorbiți-le încă o dată! Spuneți-le cât este de periculos să se aventureze în ape în care curenții sunt puternici sau în locuri unde nivelul se schimbă brusc.

(Jurnal)