APA SERVICE majorează prețul la apă!

0
670

Pentru că un rău nu vine niciodată singur, după ce prețul energiei electrice aproape s-a dublat, iată că și operatorul regional de apă şi canal, Apa Service Giurgiu, anunță o scumpire a costului apei potabile.

Conform unui comunicat, remis către social media, Societatea ar fi fost nevoită să recurgă la un alt furnizor de energie electrică, după ce fostul furnizor – Getica 95, invocând insolvenţa, a notificat operatorul, pe neaşteptate, că va majora preţul energiei  electrice de la 247 lei/Mwh (+ taxele aferente), adică la un preţ peste dublu. Notificarea a intervenit la sfârşitul lunii iulie, cu ameninţarea că vechiul contract va fi reziliat dacă operatorul nu acceptă noul preţ.

Conforma aceleiași surse Apa Service nu a putut accepta modificarea contractului, respectând legea achiziţiei, motiv pentru care Getica a notificat rezilierea contractului începând cu data de 16 august.

 Motiv care l-a obligat pe operatorul giurgiuvean, Apa Service, de a achiziţiona energie electrică, timp de două săptămâni, adresându-se furnizorului de ultimă instanţă (FUI) la un preţ aproape triplu (675 lei/Mwh).

Redresând situaţia şi respectând procedurile legale, Apa Service a încheiat, cu 1 septembrie 2021, un contract nou de furnizare a energie electrice, cu Enel Energie Muntenia SA, la preţul de 505,28 lei/Mwh, la care se adugă, conform reglementările ANRE, TVA, accize, taxe de cogenerare şi certificate verzi.

Ca urmare a creşterii preţului energiei de la 247 lei la 505,28 lei/Mwh, este lesne de înţeles că APA SERVICE SA Giurgiu va  recalcula preţul  de distribuţie a apei potabile şi menajere, preţ ce urmează a fi anunţat publicului.

Ce spun cetățenii despre această veste?
Citiți  în rândurile de mai jos:

Dumitru Chiosea

Niște jigodii. Unde s a dublat prețul curentului??? Vonica Marcel o sa fie mai ieftina berea decât apa la Ralesti!!!

Adică o sa faceți 20 RON un mc de apa. Pai ce bai nene este sfințită?? O aduceți de pe Marte?? Pai voi îmi plătiți mie filtrele ca să pot folosii apa voastră?? Deci vă lipsește niște procese în instanța privind calitatea apei!!

Flory Sagarceanu

Apa infecta, preturi exorbitante, si pensii de mizerie. România de…  cacao, asta am ajuns. Este destul de scump prețul la apă… ajungeti!

Mola Marinela

Bine că mai pune ceva că era așa ieftina (!) apa la Giurgiu…!

(Jurnal)