Apa căzută din cer,  în ”cascadă”, a făcut prăpăd în Capitală, două zile la rând (vineri și sâmbătă), mai multe bulevarde fiind inundate,  transformându-se în adevărate piscine.

Apa a pătruns într-un mall din cartierul Berceni, inundând chiar și spitalul Sf Ioan . Inundaţiile s-au manifestat mai ales  în Bucureşti şi Ilfov, zone aflate sub  cod portocaliu de vreme rea. Apa a invadat şi Gara de Nord, loc în care sunt aşteptaţi în zilele următoare spectatorii străini pentru meciurile pe care National Arena le va găzdui în cadrul Campionatul European de Fotbal.

Canalizarea nu a mai făcut faţă nici pe Calea Văcăreşti  care a fost la rândul ei inundată. În mijlocul  puhoiului un bărbat  s-a așezat într-un scaun pe bulevardul inundat  schițând că își răcește o sticlă de bere din care mai gusta din când în când.

 

 

Autoturismele au fost primele victime ale căderilor uriașe de ploaie, multe dintre ele rămânând captive apelor. Șoferii au fost nevoiți să le tragă cu greu în afara carosabilului, cu apa până peste mijloc…

Fotografiile  de mai sus credem că sunt destul de sugestive…

(Jurnal)