divortÎn România, rata divorţului a ajuns la 25% în anul 2015, conform datelor de pe site-ul INS, reprezentând numărul total al divorţurilor raportate la numărul total al căsătoriilor într-un an. Practic, anul trecut o căsătorie din patru s-a sfârşit prin divorţ.

Pe datele studiului, femeile din Bucureşti sunt cele mai dispuse să divorţeze, pentru că se pot întreţine singure şi îşi pot întreţine şi copiii, graţie veniturilor proprii. Astfel, 11 procente dintre cele aproximativ 31.500 de divorţuri intentate în 2015 în România, au fost în Bucureşti. 

Din totalul divorţurilor care au avut loc anul trecut, 43% au fost familii cu unul sau mai mulţi copii minori în îngrijire.

În 2015 au rezultat peste 18.500 de minori proveniţi din familii destrămate, dintre care aproximativ 20% au fost în Bucureşti. Cele mai multe divorţuri sunt înregistrate în Bucureşti, apoi în judeţele Constanţa şi Prahova. la polul opus, cu cele mai puţine divorţuri în acest clasament neoficial  se află judeţele  Tulcea, Giurgiu şi Bistriţa, se arată în studiul Divorce Journey.

(Jurnal)