AcasăActualitateAnul acesta Comuna Oinacu tinde să devină campioană la numărul de proiecte...!

Anul acesta Comuna Oinacu tinde să devină campioană la numărul de proiecte…!

Probabil că Primăria comunei Oina­cu este una dintre primăriile care au demarat și realizat cel mai mare număr de proiecte în ultima perioadă.
La solicitarea noastră, primarul localității Oinacu, Fabian Țîrcă a trecut în revistă mare parte din lucrările ce vor fi demarate sau finalizate în acest an.


Modernizăm rețeaua electrică din localitatea noastră în toate cele trei sate… În acest cadru, vor fi schimbați peste 200 de stâlpi. În primul rând cei de lemn, dar și cei din beton care sunt grav afectați. Se vor schimba două transformatoare de mare putere, cât și rețeaua de iluminat public – menționa primarul comunei.

În privința lămpilor, există un alt proiect, pe fondul de mediu, lămpi care vor completa eforturile noastre, comuna urmând a fi astfel înzestrată cu lămpi moderne, pe Led, ce vor aduce o importantă economie în sistemul de iluminat. Rețeaua pe care o avem noi era veche și subdimensionată în raport cu consumul actual al comunei ceea ce făcea ca de fiecare dată când timpul se înrăutățea, când bătea vântul mai tare, rețeaua era afectată, apărând întreruperi în furnizarea energiei electrice. Odată cu această investiție cred că vom pune capăt problemelor de până acum. Chiar și acum o săptămână am avut întreruperi în rețea – ne preciza primarul Țîrcă.

În același timp, la fiecare gospodărie a comunei se vor înlocui contoarele vechi cu unele inteligente, urmând să se efectueze 1300 de branșamente, o lucrare extrem de importantă pentru noi. Aș putea adăuga că proiectul este realizat pe fonduri europene și că se ridică la valoarea de 7 milioane de lei.

O altă lucrare pe care o așteptăm le fel de mult este realizarea unei săli de sport. Chiar în aceste zile m-a anunțat constructorul că începe organizarea de șantier pentru această sală de sport cu o capacitate a tribunelor de 180 de locuri, în localitatea Oinacu. Este cea mai mare sală de sport finanțată de Compania Națională de Investiții. Dacă vremea ne va permite, vom începe lucrările la ea cât se poate de repede…

Urmează realizarea Dispensarului medical, în maxim două luni. După primirea avizului ISU vom începe lucrările și acolo. Iar tot în funcție de starea timpului vom încerca să lucrăm la trotuare, dar și aici tot în funcție de starea timpului… Alături de asta mai avem și câteva străzi pe care trebuie să le asfaltăm. Vom demara procedura pentru a ne apuca repede de ele.

Așa cum vă anunțam, într-o altă discuție pe care am avut-o recent, la acest moment se lucrează la Capela din Braniștea, lucrări ce probabil în circa două luni se vor finaliza… Va fi una dintre cele mai moderne din județ. Totodată vom moderniza și capela din comuna Oinacu.
În paralel, efectuăm lucrări de canalizare unde suntem destul de avansați. Mai avem trei avize de luat și apoi să semnăm contractul la Ministerul Dezvoltării și, ulterior, să efectuăm licitația. Sper ca în lunile august-septembrie să începem și lucrările la canalizare.

Ar mai fi Școala de la Oinacu, pentru care așteptăm să semnăm contractul, să facem licitația și să dăm drumul la lucrarea de modernizare prin programul de eficientizare energetică pentru care am primit finanțarea pe acest proiect. Urmează alte multe proiecte respectiv investiții de realizat. Va fi un an plin pentru comuna Oinacu, cu foarte multe lucrări începute pe fonduri guvernamentale, europene cât și pe buget.

Eu am estimat că numărul lor va fi de circa 10-12, lucrări ce vor începe anul acesta. Anul viitor vor urma probabil la fel de multe și sper ca ele să se continue și în anii următori căci avem foarte multe proiecte ce au perioadă de implementare și astfel în fiecare an vom începe noi și noi proiecte – ne-a mai spus primarul localității Oinacu, Fabian Țîrcă.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
27.1 ° C
27.1 °
27.1 °
60 %
3.7kmh
100 %
Dum
37 °
lun
37 °
mar
35 °
mie
38 °
joi
25 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com