ANPC aplică amenzi usturătoare la două magazine MEGA IMAGE

0
590

De curând la noi în Municipiu s-a deschis un nou magazine Mega Image care promiote să vină în plus pe piața locală cu un plus de calitate . Nu același lucru se întâmplă însă peste tot în acest lanț de magazine. Şeful ANPC, Horia-Miron Constantinescu, a dispus în urma unor sesizări primite din partea consumatorilor, în data de 4 septembrie 2019 un control operativ la două magazine aparţinând SC Mega Image SRL din localitatea Corbeanca, judeţul Ilfov.

În urma verificărilor s-a constatat că 172 de kilograme de produse alimentare, în valoare de 1.155 lei, respectiv peşte refrigerat, carne de pasăre rotisată, mălai, făina, orez, biscuiţi, ciocolată, pastă de roşii, crema de cacao, erau păstrate la temperaturi contrare prevederilor legale sau a celor stabilite de producători.

De asemenea, 2.154 litri apă pentru consum, băuturi răcoritoare, bere, în valoare de 9.875 lei, erau depozitate la temperatura mediului ambiant, respectiv la circa 30 de grade Celsius, sub incidenţa directă a razelor solare, în curtea unuia dintre magazine, iar 6 kilograme de carne şi preparate din carne, în valoare de 115 lei, se comercializau fără elemente de identificare.

Nu în ultimul rând, un kilogram de salată de sfeclă roşie, în valoare de 27 de lei, avea data limită de consum depăşită din 27 august 2019, iar 60 litri de băuturi răcoritoare, în valoare de 800 lei, se aflau la comercializare fără a avea traducerea în limba română a informaţiilor tipărite de producători pe etichete.

Ca urmare a deficienţelor constatate au fost aplicate 5 amenzi contravenţionale în valoare totală de 55.000 lei”, spun reprezentanţii ANPC.

Comisarii Autorităţii au dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor păstrate în condiţii neconforme, a celor comercializate fără elemente de identificare şi cu data limită de consum depăşită, precum şi oprirea temporară de la comercializare a celor cu deficienţe de informare.

Așa că atenție la mărfurile pe care le cumpărați și din ce magazine…

(Jurnal)