Marți seară în penultimul meci din gupele de calificare în optimile Campionatului European de Fotbal 2020, Anglia a învins Germania cu 2-0, marcând astfel o filă istorică în cronica acestei competiții.

Elita ”aviației” britanice cu Sterling și Kane la manșe a spulberat ”panțerele” germane trimise pe gazonul de pe  Wemblay,  de Joachim Low.

Naționala Angliei, cotată la acest moment la 1,26 miliarde de euro (!!), venea după o victorie, în ultimul meci din faza grupelor, contra Cehiei, scor 1-0.  De cealaltă parte, Germania cotată la rândul ei la 936,5 milioane de euro, venea după un rezultat de egalitate cu Ungaria, 2-2.

Primul gol al englezilor a venit abia în minutul 75, după o serie de ratări aproape stupide și după o înlocuire inspirată a tehnicianului Gareth Southgate care l-a aruncat în joc pe Jack Grealish.

Luke Shaw l-a găsit foarte bine pe Raheem Sterling în interiorul careului , iar jucătorul  lui Manchester City, aflat în fața porții, a trimis mingea în ațe… Goooool ANGLIAAA!

Era deja minutul 86 și tot stadionul credea că Anglia va face totul pentru a conserva diferența minimă de pe tabelă, pentru a nu ajunge la prelungiri. Harry Kane a înlăturat însă orice emoție cu golul marcat în minutul 86. Noul intrat, Jack Grealish a centrat de pe flancul stâng în interiorul careului, Harry Kane a reluat cu capul, iar portarul Neuer a  scos mingea din plasă. GOOOOL ANGLIAAA!

Anglia- Germania 2-0 și nemții pleacă acasă alăturându-se  altor favorite ale acestui Euro 2020, precum Portugalia, Franța sau Croația…

(Jurnal)