Angajați ai Penitenciarului Giurgiu anchetați pentru că și-ar fi tratat dantura doar fictiv, decontând  servicii de circa 1 milion de lei!

0
721

Polițiștii giurgiuveni au făcut marți, 7 februarie,  percheziții la un cabinet stomatologic  la care angajații Penitenciarului Giurgiu și-au reparat dantura doar în acte!

Conform celor de la Gândul, pe baza informațiilor primite din partea Poliției Giurgiu, acești salariați ai Penitenciarului de maximă siguranță, Giurgiu, ar fi decontat, în fals, servicii stomatologice în valoare de  circa un milion de lei.

În acest context, marți, 7 februarie, Poliția Giurgiu a transmis următorul comunicat:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pun în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, dintre care două pe raza municipiului București (punct de lucru cabinet stomatologic si domiciliul unui medic stomatolog) si două pe raza municipiului Giurgiu (domiciliile a doi angajați din cadrul unei instituții), în vederea întregirii probatoriului într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, de către mai mulți angajați din cadrul unei instituții, unii dintre ei trecuți în rezervă la data săvârșirii faptelor și angajații unui cabinet stomatologic de pe raza municipiului București”. 

La rândul ei, conducerea Penitenciarului Giurgiu a precizat, tot printr-un comunicat, faptul  că a informat încă de  anul trecut, organele de cercetare penală asupra faptului  că existau suspiciuni rezonabile de  posibile infracțiuni de înșelăciune, fals si uz de fals săvârșite de către mai mulți angajati ai Penitenciarului. Un comunicat pe care cotidianul nostru l-a publicat în cursul zilei de marți.

Se făcea astfel  referire la dosarul în care au fost efectuate, marți, cele patru perchezitii în legătură cu decontarile fictive de servicii stomatologice  ce ar fi produs Penitenciarului un prejudiciu de aproximativ 970.000 de lei.

La acest moment ancheta este în plină desfășurare…

(Jurnal)