andronic-1Candidatul PMP Giurgiu la Camera Deputatilor, Andronic Dan Catalin insista sa vorbeasca despre problemele si nevoile reale ale oamenilor asa cum le-a constatat direct vorbind si ascultandu-i pe giurgiuvenii intalniti in ultimele zile in piata mare din Giurgiu si targul de la Calugareni.

Astfel invitat la B1 intr-o dezbatere alaturi de reprezentantii PNL si PRU, Andronic  a remarcat diferenta mare dintre cele discutate in studio – chestiuni de campanile, precum ultima disputa dintre premierul Ciolos si Liviu Dragnea – presedintele PSD  pe seama postacilor – si apasarile din viata de zi cu zi a oamenilor.

‘’ Politica pentru mine inseamna sa incerci sa rezolvi concret si sa lasi ceva in urma ta” si-a intarit Andronic mesajul si a continuat “ In Giurgiu lipsesc locurile de munca….podul de la Gradistea  s-a prabusit in 2005 si dupa 14 ministri ai transporturilor si 12 ani, prabusit a ramas. Ca ziarist si ca om mi-am propus sa vorbesc si sa insist pana se rezolva pentru ca stiu ca astfel se poate schimba viata oamenilor; azi cine vrea sa ajunga la Bucuresti plateste 16 lei dus, 16 lei intors la microbuz – 600 de lei/luna. E mult! Din momentul refacerii podului de la Gardistea si reluarea traficului feroviar va fi mai ieftin si mai usor pentru giurgiuveni sa ajunga-n capitala tarii…

andronic-2Andronic  a facut apoi diferenta prin abordarea pragmatica a modalitatilor prin care,  se pot asigura investitii si implicit dezvoltare. El a demonstrat ca singurul argument valabil pentru investitori este forta de munca educata, pentru ca facilitati fiscale- dupa modelul Nokia la Cluj, care a incasat ajutorul de stat si apoi a plecat – nu mai pot fi posibile.

Iar Giurgiu, mai mult decat oricare alta zona a tarii, are nevoie disperata de o voce puternica si credibila care sa determine solutii  concrete la realitatea dureroasa a promovabilitatii de doar 38% la bacalaureat – care aseaza Giurgiu pe ultimul loc pe tara. Andronic propune si sustine ca Giurgiu sa devina  un centru de educatie puternic si credibil cu accent pe zona de IT si tehnologia informatiei, astfel incat tinerii sa aiba slujbe si viitor acasa.

In privinta agriculturii – activitate de baza in judetul Giurgiu- Andronic a fost categoric. “ Acum este o competitie inegala in agricultorii locali si cei din alta tara. Strainii beneficiaza de imprumuturi din tarile de origine cu zero dobanda si perioada de gratie pentru achizitia de pamanturi in Romania si investitii in agricultura…iar ai nostri nu au nicio sansa in aceasta competitie. Lucrurile trebuie schimbate rapid, prin suport financiar si facilitati acordate agricultorilor romani si implicit celor din Giurgiu – simultan cu interdictia vanzarii de pamant catre straini.