foto-editorial-andronic-mi-465x390PNL transmite prin candidații săi la alegerile parlamentare, mesaje eronate electoratului, încercând să arate că este partidul cel mai curat și mai cinstit din această campanie electorală. Asta a demonstrat Andronic, candidatul PMP la Giurgiu, pentru Camera Deputatilor, într-o confruntare la România Tv.

Ciocnirea a avut loc la România TV, unde Hildegard Brandl (candidat PNL la Senat în București) a susținut cu înverșunare că pe listele PNL pentru Parlament nu există oameni care să aibă probleme cu Justiția. Acest lucru a fost, însă, demontat imediat de candidatul PMP la Camera Deputaților în județul Giurgiu, Dan Andronic. 

În politică nu cred că este voie să avem oameni care ori sunt condamnați sau trimiși în judecată. În PNL și pe lista PNL, în special în București, nu există oameni care să aibă astfel de probleme”, a spus cu convingere Hildegard Brandl. Elanul acesteia i-a fost tăiat de Dan Andronic, care a ținut să o informeze de un lucru pe care ar fi trebuit să-l afle de la partid:  PNL are cel puțin un om care a fost condamnat cu suspendare și candidează la Botoșani: Verginel Gireadă. ”Vă spun eu că aveți penali pe liste: unul este domnul Verginel Gireadă”, a punctat categoric Dan Andronic. Într-adevăr, la o simplă căutare pe internet, se observă că Verginel Gireadă a fost condamnat la un doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice și fals intelectual iar acum vrea reînnoirea mandatului în Parlament pe lista PNL Botoșani.

În ciuda evidenței, liberala Brandl a continuat să susțină cu încăpățânare că ea nu crede că există așa ceva pe listele parlamentare ale liberalilor și că, dacă ar exista, acesta nu ar trebui să fie un model pentru societate sau să obțină vreo funcție publică. În cele din urmă, candidata PNL la Senat în București a cedat în fața evidenței și s-a apărat, spunând că ”este doar de două săptămâni în partid”.