Anchetă mare la IPJ Giurgiu, după ce un polițist i-a cerut comandantului său să îi dea un porc de Crăciun, ca recompensă!?

0
1297

Este mare  anchetă la IPJ Giurgiu, după ce un polițist i-a cerut comandantului său să îi dea un porc de Crăciun, o știre ce a devenit în scurt timp virală în mediul on line…

Agentul a fost păcălit de către un coleg, care i-a spus că șefii instituției la care lucrează sunt obligați, prin lege, să îl recompenseze cu un porc, iar greutatea  animalului este stabilită în funcție de vechimea sa în Poliție. A agentului, nu a porcului, cred că ați înțeles!

Când bancurile cu polițiști devin realitate!

Agentul este polițist în cadrul Serviciului Rutier  al județului Giurgiu. Totul a început după ce un coleg, tot polițist, l-a păcălit spunându-i că oamenii din conducere sunt obligați ca în perioada sărbătorilor să-i ofere un porc de Crăciun. El  nu a înțeles că este doar o glumă și imediat s-a apucat  de redactat  un raport pe care l-a înaintat  pe masa comandantului unității. În document, agentul spunea că are o vechime în Poliție de 4 ani și că,  prin urmare, ar  dori  un porc care să cântărească în jur de 160 de kg! Cităm mai jos din textul raportului, care confirmă faptul că bancurile cu polițiști sunt , uneori, reale.

„Am onoarea să vă expun următoarele: vă rog să aprobați repartizarea unui porc de Crăciun conform ordonanței nr. 114/2018 din data de 17.11.2021. Având în vedere că am o vechime de 4 ani la Serviciul rutier Giurgiu, aș dori să aibă greutatea în jur de 160 kg. Față de cele expuse, rog dispuneți” – a scris polițistul în „Raportul” său, datat : 19.11.2021 ce a fost adresat șefului Serviciului Rutier Giurgiu.

În momentul în care comandantul a văzut acest raport, a demarat imediat o anchetă, iar  acum, așa cum am aflat, se fac verificări în acest caz , de tot râsul.

Conducerea unității de poliție încearcă să-i identifice pe  glumeți agenți rutieri care au pus instituția într-o lumină cât se poate de proastă. Dacă se va ajunge la concluzia că agenții  au încălcat anumite regulamente interne, prin intermediul acestei șotii, ei ar putea fi drastic sancționați.

Reprezentanții  conducerii Poliției Giurgiu s-au simțit datori să precizeze în același timp că  nu există nicio lege și nicio ordonanță de urgență care să  permită Inspectoratului de Poliție  să dea agenților din subordine porci de Crăciun!  Totodată s-a emis un comunicat pe care îl dăm publicității.

 În urma finalizării verificărilor dispuse de către conducerea I.P.J. Giurgiu, la nivelul Serviciului Rutier, ca urmare a apariției în spațiul public a unui raport întocmit pe numele unui agent de poliție din cadrul acestei structuri, prin care se solicită aspecte pentru care nu există cadru legal, au fost dispuse următoarele măsuri: 

  1. Încetarea împuternicirii șefului Serviciului Rutier începând cu data de 26 noiembrie a.c.
  2. Declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu prevederile Legii nr.360/2002 privind Statutul polițistului, față de un ofițer de poliție cu funcție de conducere și față de 5 agenți de poliție pentru stabilirea existenței sau inexistenței unor abateri disciplinare – se arată în comunicatul oficial al Inspectoratului de Poliție Giurgiu.

(Jurnal)