Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate ANAF va lua la verificat veniturile profesorilor care dau meditații

ANAF va lua la verificat veniturile profesorilor care dau meditații

0
ANAF va lua la verificat veniturile profesorilor care dau meditații

Agenția Națională de Administrare Fiscală urmează să deruleze controale masive, având în plan o creştere a veniturilor cu 10% până la finalul lui 2025. Profesorii care au venituri din meditații și persoanele care obțin bani din chirii și activități de înfrumusețare vor fi informate, de ANAF, cu privire la declararea acestora și a plății taxelor către stat. Momentan este vorba despre persoanele din anumite zone.

ANAF şi-a propus să colecteze mai mulţi bani la bugetul de stat în zilele următoare, iar printre modalităţi este verificare contribuabililor şi mărirea gradului de conformare fiscală.

În momentul în care aceştia vor primi notificările de la ANAF, vor trebui să le dea curs şi să-şi îndeplinească obligaţiile declarative şi de plată. Toate categoriile de contribuabili care intră în analiza de risc vor face obiectul acţiunilor de control ale ANAF în perioada următoare.

Profesorii care fac meditaţii sunt obligaţi să aibă casă de marcat, anunţă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, spunând că profesorii trebuie să-şi declare veniturile şi să plătească impozit pentru ele. Instituţia le reaminteşte cadrelor didactice şi oricăror persoane care acordă meditaţii şi obţin venituri din această activitate independentă, că trebuie să se înregistreze fiscal şi să îşi declare câştigurile.

O ședință de meditaţii de două ore la materiile principale – limba română, matematică, fizica, chimie, biologie, limbi străine – costă între 50 şi 100 de lei, iar un pachet de lecții poate ajunge la 380 de lei pe lună.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °