DSC00133Un astfel de exemplu în constituie indicatoarele rutiere de ”Staţionare interzisă” amplasate în zona Şcolilor Gimnaziale Nr. 4 şi Nr. 7. Mai mulţi giurgiuveni ne-au semnalat că se profită de faptul că aceste indicatoare sunt amplasate pe partea cu casele, deci vizavi de şcoli, iar cei care locuiesc în zonă parchează, astfel, pe partea cu şcolile, blocând circulaţia.

Cu scopul de a afla dacă autorităţile publice locale au în vedere remedierea acestei probleme, în sensul montării indicatoarelor de ”Staţionare interzisă” şi pe partea cu şcolile în cauză, eventual cu excepţia intervalelor orare în care părinţii îşi lasă/iau copiii de la şcoală, ne-am adresat atât reprezentanţilor Serviciului de Poliţie Rutieră Giurgiu, cât şi Primăriei.

Cei dintâi ne-au spus că au propus o serie de soluţii pentru fluidizarea traficului, dar că decizia aparţine administratorului drumului, în speţă, Primăriei.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei ne-au precizat că la nivelul instituţiei există o comisie mixtă formată din reprezentanţii Poliţiei municipiului Giurgiu şi ai PMG, care urmează, într-un interval de timp stabilit de ambele instituţii, să inventarieze toate semnele de circulaţie existente în vederea identificării tuturor disfuncţiilor privind semnalizarea rutieră în oraş.

”Vă asigurăm că abordăm cu maximă responsabilitate toate aspectele sesizate de dumneavoastră şi vă apreciem implicarea permanentă în rezolvarea problemelor oraşului”, ne-au mai transmis reprezentanţii Primăriei.

Iar noi, jurnaliştii publicaţiei ”Jurnal giurgiuvean”, vă asigurăm că vom urmări cu mare interes dacă municipalitatea va soluţiona cele promise şi vă vom informa la momentul oportun în această privinţă.

(Teodora Nicolau)

1 COMENTARIU

  1. Mda! Primaria masonica giurgiuveana ar trebui sa dea jos de pe stalpi mataraia aia de cabluri de tot felul. Unde in EU se gasesc atatea „mate” spanzurate pe stalpi? Totul este in pamant. Si ar mai trebui sa se ocupe de parcari amenajand unele suprapuse (cele cu sistem hidraulic) asa cum este peste tot in EU.