Alexandru ANDREI: „Parlamentul României a făcut un pas important spre obținerea independenței energetice a țării”

0
316

Deputatul liberal Alexandru Andrei este de părere că Parlamentul României a făcut un pas important spre obținerea independenței energetice a țării prin adoptarea Legii offshore, un proiect inițiat și susținut de parlamentarii PNL.

„Odată cu adoptarea acestui proiect, România va deveni independentă din punct de vedere energetic, și mai mult decât atât, va produce mai mult decât va consuma devenind, astfel, furnizor de securitate energetică regională.

Concret, legea adoptată astăzi deblochează investițiile din Marea Neagră și asigură mediului de afaceri din domeniu stabilitate și predictibilitate legislativă, în condițiile în care potențialii investitori aveau nevoie de un cadru fiscal mai prietenos.

Legea offshore stabilește un regim fiscal competitiv, veniturile fiind împărțite în proporție de 60% – statul român și 40% – investitorul.

De asemenea, legea mai stabilește că același cadru fiscal va fi aplicat și investițiilor onshore de adâncime, la acest capitol fiind vizat, în mod special, cel mai mare zăcământ onshore descoperit în ultimii 30 de ani în România: cel de la Caragele (jud. Buzău), unde exploatarea va începe în 2024”.

(Alexandru Andrei- deputat PNL Giurgiu)