În cadrul ședinței extraordinare de marți, 12 noiembrie, consilierii locali municipali au aprobat, alături de alte proiecte ce vizau indicatori tehnico-economici pentru diverse obiective de investiții, și prețurile locale de producție, transport și distribuție a energiei termice, precum și cele de facturare.

Astfel, conform hotărârii consilierilor locali, prețul local de producție a energiei termice livrate utilizatorilor de energie termică din municipiu este de 507,25 lei/GCal. În ceea ce privește prețul local pentru energia produsă și transportată în Giurgiu, acesta este de 367,08 lei/GCal, iar pentru cea produsă, transportată și distribuită în municipiu – 507,25 lei. Prețul pentru producerea și transportul energiei termice folosite de agenții economici alimentați din rețeaua de transport este de 308,47 lei/GCal, iar pentru cei alimentați din rețeaua de distribuție – 426,26 lei/GCal.

În ceea ce privește prețul local de facturare a energiei termice livrate populației care se alimentează din rețeaua de transport, acesta a fost stabilit la 149,61 lei/GCal, iar pentru cei care se alimentează din rețeaua de distribuție – 208,18 lei.

Subvenția pentru acoperirea diferenței de preț pentru energia termică (217,47 respectiv 299,07 lei/GCal) va fi suportată din bugetul local.

(Jurnal)