ALERTĂ! Primul caz de WEST NILE la Giurgiu

0
251

Cu puţin timp în urmă, Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu a confirmat existenţa unui caz de meningită West Nile. 

Este vorba, după cum ne declarau cei de la DPS Giurgiu, despre un bărbat de 54 de ani, din localitatea Hulubeşti, comuna Călugăreni, internat, cu circa o lună în urmă, pentru o meningită. Confirmarea a venit de la Institutul „Dr. Victor Babeş” din Capitală, astfel că autorităţile au fost nevoite să ia o serie de măsuri. 

Astfel, printre primele măsuri luate, se numără interzicerea, pe o perioadă de 30 de zile, pentru Centrul de Transfuzii Giurgiu, de primirea de donatori din zona în care s-a depistat cazul. În zonă, autorităţile trebuie să ia măsuri pentru eradicarea ţânţarilor din zonă.

Potrivit medicilor, singura măsură de protecţie este prevenirea înţepăturilor de ţânţari. De aceea, se recomandă populaţiei să poarte îmbrăcăminte cu mâneci şi pantaloni lungi şi să utilizeze substanţe chimice împotriva ţânţarilor.

Totodată, oamenii trebuie să împiedice pătrunderea insectelor în casă prin montarea unor plase de protecţie, să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor şi să îndepărteze gunoiul menajer.

Se presupune că bărbatul a contactat boala în timp ce se afla, cu circa o lună în urmă, cu vitele, la păscut, pe izlazul din apropiere. 

Contactat telefonic, primarul comunei Călugăreni, Marin Voinea, a declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”: 

„Am aflat de cazul bărbatului din satul Hulubeşti, şi vom face adresă către Consiliul Judeţean, pentru a primi sprijin financiar cu privire la activitatea de dezinsecţie. Cererea noastră va fi depusă în regim de urgenţă la sediul Consiliului, şi sperăm ca răspunsul dumnealor să fie unul prompt”, a mai precizat primarul Marin Voinea. 

(Anna Lincă)