ALERTĂ LA GRANIŢĂ! 44 kilograme substanță toxică pe bază de fosfură de aluminiu, descoperite la P.T.F. Giurgiu

0
364

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit 44 kilograme substanță toxică pe bază de fosfură de aluminiu, pe care un cetățean roman a încercat să le introducă în țară fără autorizaţiile legale.

În data de 14.06 .2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Călărași, au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu substanțe toxice.

Astfel, a fost selectat pentru control un autovehicul condus de cetățeanul român S.V., în vârstă de 38 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagajul acestuia, cantitatea totală de 44 kg. substanță toxică pe bază de fosfură de aluminiu – PHOSTOXIN.

La cercetări, șoferul a declarat că a cumparat produsele din Bulgaria pentru a le folosi ca tratamente de specialitate în agricultură și nu avea cunoștință despre faptul că trebuie să dețină autorizație pentru a le introduce pe teritoriul României.

Întreaga cantitate de substanțe toxice, în valoare de 12.760 lei și persoana în cauză au fost preluate de către lucrătorii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Călărași în vederea dispunerii măsurilor legale.