ALERTĂ! Cutremur în România! Seismul a avut loc în județul Arad

0
189

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că un seism cu magnitudinea 2,3 pe scara Richter a avut loc, în noapte de sâmbătă spre duminică. Cutremurul s-a produs la ora 23.26, într-o zonă neobișnuită din România, județul Arad. Mai mult de atât, seismul s-a declanșat la o adâncime de numai 5 kilometri. Oamenii spun că debutul seismului a fost unul puternic, dar apoi mișcarea s-a liniștit repede.

Cel mai puternic cutremur din țara noastră din anul 2019 a avut loc cu două săptămâni în urmă. Mai exact, pe 3 septembrie, un seism cu o magnitudine de 4,5 a fost înregistrat în zona Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri. În aceeași zonă seismică, pe 30 august a mai fost înregistrat un seism, cu o magnitudine de 4. Al doilea cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în 9 ianuarie, în zona Vrancea, și a avut magnitudinea de 4,4.

Cutremurul de la Arad, deși inedit pentru zona în care a avut loc, nu este însă ceva nou pentru România. În ultima perioadă s-au produs mai multe seisme, toate în zona Vrancei. De altfel, astfel de cutremure sunt considerate normale și sunt cuprinse în activitatea seismică obișnuită. Zona Vrancea este cea mai activă din punct de vedere seismic. Aici se înregistrează cele mai multe cutremure, zi de zi.