Cu o prezență totală la vot, la ora 16,30, de 37,71%, județul Giurgiu se situează în prima jumătate a clasamentului la nivel național.

În ceea ce privește împărțirea pe sexe, cele mai multe voturi, 42.297, aparțin bărbaților, numărul femeilor care și-au exercitat dreptul de vot – până la ora amintită – fiind de 41.559.

Cei mai mulți alegători (59.430) provin din mediul rural, în mediul urban ieșind la vot, până la ora 16,30, 24.585 de persoane.

Grupa de vârstă cel mai bine reprezentată este cea cuprinsă în intervalul 45 – 64 de ani, în timp ce tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani nu s-au înghesuit foarte tare – până la această oră – să iasă la vot.

Contactați telefonic, mai mulți primari de comune din județ ne-au precizat că, până la acest moment, scrutinul a decurs fără prea multe incidente.

„Nu ne-am confruntat cu un aflux de alegători așa cum am pățit la europarlamentare. Doar la primele ore ale dimineții, au fost câțiva votanți care au tranzitat comuna noastră…” – Florin Adrian Șerban, primar comuna Daia

„A fost liniște. Nu ne confruntăm cu probleme, cei care au ca obiect de activitate comercializarea de băuturi alcoolice au înțeles acest lucru și s-au conformat legii. În rest, singurii care au votat la noi pe liste suplimentare au fost, în general, cei care au venit la Târg” – Marin Voinea, primar comuna Călugăreni.

„Nu am avut niciun fel de probleme. Totul a decurs normal, sperăm ca până la finalul zilei de votare să nu se înregistreze probleme” – Marian Bălan, primar comuna Slobozia. 

„Avem un aflux de votanți, sperăm ca până la final să ajungem și chiar să depășim 50% dintre votanți. Am avut și câteva sute de alegători pe liste suplimentare, dar, aceștia sunt, în general, cetățeni care și-au construit case pe raza comunei noastre” – Alexandru Păun, viceprimar comuna Joița.

„Avem prezență bună la vot, dar, din păcate, ne confruntăm cu fenomenul traseismului electoral, zic eu. Am văzut câteva mașini, cu numere de Giurgiu și de București, care vin și lasă diverși cetățeni în fața secțiilor de votare, cetățeni care, mai apoi, se regăsesc pe listele suplimentare. Sper să nu fie adevărate zvonurile, că mulți vor încerca să voteze și să influențeze votul din comuna noastră” – Gheorghe Breazu, primar comuna Putineiu. 

„Ne bucurăm de liniște în comună, nu avem probeleme, nici cu traseismul electoral, nici de alte naturi. Oamenii vin, votează în mod civilizat, și vom vedea, după numărarea voturilor, care va fi situația” – Florin Gheonu, primar comuna Slobozia. 

(Jurnal)