Alcoolul, bătaia de cap a poliţiştilor giurgiuveni în acest week end

0
366

Zile pline pentru poliţiştii giurgiuveni în acest sfârşit de săptămână. Accidente, şoferi prinşi băuţi la volan, acestea au fost principalele evenimente care le-au dat bătăi de cap în perioada amintită.

Conform informaţiilor primite de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu, două accidente s-au produs având la bază consumul excesiv de alcool, ambele soldate cu răniri de persoane.

Primul incident s-a petrecut în seara de sâmbătă, când, în jurul orei 18:05, un bărbat de 49 de ani, din comuna Răsuceni, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea bicicleta pe Drumul Judeţean 503 A, din cauza stării avansate de ebrietate, s-a dezechilibrat şi a căzut în afara părţii carosabile.

Victima a fost accidentată uşor şi transportată la Spitalul Judeţean Giurgiu.

La testarea cu alcooltestul a biciclistului, acesta a indicat valoarea de 0.99 mg/l alcool pur aer expirat.

A doua zi, un tânăr de 23 de ani, din comuna Crevedia Mare, în timp ce îşi conducea autoturismul pe DN 61, în localitate, a accidentat un alt tânăr de 29 de ani, pieton, care se deplasa pe partea carosabilă, în aceeaşi direcţie de mers cu autoturismul. Imediat ce şi-a văzut „bravura”, şoferul a plecat de la locul producerii accidentului. Avea şi motive, pentru că, jumătate de oră mai târziu, poliţiştii l-au prins şi au văzut de ce a „întins-o” şoferul vinovat: la testarea cu alcooltestul, acesta a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele conducătorului auto a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Nu au lipsit nici evenimentele legate de alte încălcări ale legislaţiei rutiere. Sîmbătă, trei ceasuri rele pentru un tânăr din comuna Herăşti, care a fost prins conducând, pe DJ 401, în localitatea Valea Dragului, o maşină. Problema a apărut la momentul solicitării documentelor,pentru că acesta…nu avea aşa ceva! Autorizaţia de circulaţie îi era expirată de aproape o săptămână!

Tot la capitolul „mie nu mi se poate întâmpla!” ar putea fi înscrişi şi cei patru şoferi, prinşi beţi criţă pe şosea: mai întâi, un bărbat de 48 de ani, din comuna Mârzăneşti (Teleorman) prins în localitatea Stâlpu cu o alcoolemie de 0,51 mg/l. apoi un tânăr de 25 de ani, din Bucureşti, prins cu alcoolemie de 0,87 mg/l în localitatea Mihăileşti. Un alt tânăr, de 29 de ani, din Giurgiu, a fost prins de poliţişti, în municipiu, conducându-şi autoturismul sub influenţa clară a lui Bachus, lucru demonstrat de aparatul alcooltest care a indicat 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ultimul „erou” al prezentării făcute de poliţiştii giurgiuveni este un bărbat de 33 de ani, din Bucureşti, care, aproape de ora 6 dimineaţa, duminică, a fost prins conducând, pe DN 6, în Ghimpaţi, cu o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul respirat. Mai mult, acesta din urmă nu avea nici permis de conducere.

(Jurnal)