Zvonurile se succed cu repeziciune în Municipiul Giurgiu în timp ce autoritățile tac. De câteva ore giurgiuveni sună la telefoanele redacției anunțând faptul că în Spitalul județean Giurgiu ar fi la acest moment, ba 9 cazuri, ba încă 2 , ba 5 cazuri confirmate de Coronavirus. 

Unii ne-au relatat existența a două cazuri ,  șoferi de TIR…Alții că ar fi vorba despre  alte cinci persoane dintr-un anume ”clan” din Municipiu. Cineva ne spunea că ar mai fi vorba despre alte două persoane depistate pozitiv  ce locuiesc în zona Policlinică…

În acest context, cetățenii ne solicită să cerem autorităților să nu ascundă nimic din ceea ce le-ar fi folositor pentru a putea să se apere la rândul lor de o eventuală infectare. Mulți  ne spuneau că se simt mai rău decât pe timpul lui Ceaușescu, când orice zvon se putea încheia cu pușcărie. 

În acest context solicităm expres autorităților , măcar să infirme aceste zvonuri pentru a dezamorsa această stare de panică instituită în rândul populației, astăzi 28 martie 2020.

Un exemplu concludent la ce poate duce tăcerea factorilor responsabili este cazul doctoriței de la spitalul Gerota ce ieri seară a fost dată decedată, ulterior dr. Raed Arafat infirmând informația  apărută pe fluxul de știri al unor televiziuni importante din România, știre ce a fost preluată chiar și de către redacția noastră. 

Deși în fiecare zi se emite un comunicat cu situația  persoanelor autoizolate și carantinate din Municipiul și județul Giurgiu, nu înțelegem de ce nu apar totodată și aventualele cazuri confirmate cu coronavirus…

(Redacția)