Ajutorul acordat de CJ Giurgiu familiilor defavorizate continuă

0
243

În cursul zilei de ieri, 26 ianuarie, familia Zamfir din municipiul Giurgiu a primit două tone de lemn de foc, numărându-se astfel printre cele aproape 100 de familii giurgiuvene care au primit ajutor din partea Consiliului Județean Giurgiu în acest sezon rece.

Președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, spunea pe pagina sa de Facebook: „Mult sau puțin, problema încălzirii locuințelor din municipiu și județ rămâne una extrem de complexă.

Date fiind solicitările de la primării și cetățeni, vom tăia, în anii următori, majoritatea plopilor de pe marginea drumurilor județene, rezolvând astfel și neajunsurile create de crengile sau arborii uscați care cad pe marginea drumurilor, materialul lemnos mergând la centrele DGASPC și la populație”.

Un alt subiect abordat de Dumitru Beianu a fost necesitatea sau nu a plantării de noi arbori pe marginea drumurilor județene din Giurgiu. Această dilemă va fi discutată,  decizia fiind luată „împreună”.

Abordarea CJ Giurgiu pentru energie presupune construirea de centrale foto-voltaice care să acopere întregul consum public, inclusiv încălzirea cu sisteme electrice a școlilor.

„Energiile regenerabile, solară în cazul județului Giurgiu, reprezintă singura soluție pentru depășirea acestei crize produse de creșterea excesivă a prețurilor în domeniu energetic”, este de părere Dumitru Beianu.

(Jurnal)