Aducţiunea de gaze la Adunaţii Copăceni, un vis ce devine realitate pentru primarul Dan RUSU

0
1175

„În acest moment, reţeaua a ajuns în centrul satului Dărăşti – Vlaşca. Am avut unele întârzieri, care nu au ţinut de noi, dar, uşor-uşor, recuperăm timpul pierdut, astfel că, în cel mult două săptămâni, conducta principală va fi în dreptul şcolii din sat! Mai mult, la sfârşitul acestui an pe acea conductă, până în locuinţele primilor norocoşi din comuna noastră, va circula gazul natural, iar oamenii vor renunţa la sobe, la lemne şi la butelii. Este încă un pas către o localitate europeană, făcut de comuna noastră”, ne spunea, cu mândrie, primarul comunei Adunaţii Copăceni, Dan Rusu.

Tot un motiv de mândrie pentru Dan Rusu este şi faptul că, pe 11 septembrie, la primul clopoţel, toate şcolile şi grădiniţele din comună îi vor primi pe elevi aşa cum se cuvine: curate, igienizate, reparate. „Numai chef de învăţătură să fie, pentru că noi, Primăria, dar şi cadrele didactice, facem tot ce ne stă în putinţă să le oferim condiţii mai mult decât decente de învăţare”, mai spunea edilul comunei.

Dar, deşi nu a vrut să spună de la bun început, Dan Rusu cu un ochi râde (realizările pe care le vede, zi de zi, tot mai multe) şi cu altul plânge (banii sunt tot mai puţini, cu greu face faţă cheltuielilor – în special cele salariale, dar pe acestea le onorează, întotdeauna, primele).

„Aşteptăm şi noi, ca toţi ceilalţi, rectificarea bugetară. Dar, sincer, nu îmi pun prea mari speranţe, pentru că, nu ştiu de ce, judeţul Giurgiu parcă este blestemat să primească bani din ce în ce mai puţini…şi, cum spun eu de multe ori, cum să împarţi două paie la trei măgari? Suntem mulţi, avem nevoi multe în localităţile pe care le conducem, iar banii sunt puţini…Cine şi cât să primească mai repede?”, spune, cu amărăciune în glas, primarul comunei Adunaţii Copăceni. Dar, mai în glumă, mai în serios, spune că se gândeşte la un referendum prin care să „mute” comuna de sub jurisdicţia judeţului Giurgiu, la cea a judeţului Ilfov, „gelos”, parcă, pe sumele enorme acordate comunelor din acest judeţ. „Aşa, nu mi-aş mai bate capul de unde să mai fac rost şi de bani pentru investiţii…”, spune, cu un zâmbet amar, Dan Rusu.

Şi tot cu un zâmbet amar ne mai spunea că şi-ar dori să aibă firme puternice în comună, fiind aproape de şoseaua rapidă Giurgiu – Bucureşti, dar toţi cei cu care a stat de vorbă i-au spus că preferă să îşi menţină afacerile la Bucureşti, pentru că la Giurgiu au avut experienţe neplăcute cu cei de la ANAF, pe care i-au asemuit unor „şacali”.

L-am lăsat pe primarul Rusu să se întoarcă la rezolvarea problemelor comunităţii, nu înainte ca acesta să ne spună că, pe lângă toate regretele mici de până acum, are şi unul extrem de mare: ziua are doar 24 de ore, uneori insuficiente pentru rezolvarea tuturor problemelor care apar în comuna Adunaţii Copăceni.

(Anna Lincă)