Adrian RĂCARU, director Giurgiu Servicii Publice SA: „Giurgiuvenii încep să devină tot mai responsabili…”

0
1160

Salubrizarea oraşului, activităţile specifice anotimpului, dar şi întreţinerea reţelelor electrice ale iluminatului public din municipiu sunt preocupările „de sezon” ale angajaţilor Giurgiu Servicii Publice SA.

„Lucrăm intens cu toate echipele în municipiu, pentru a ne pregăti de sezonul rece. Nu neglijăm nici partea de curăţenie, echipele de măturat stradal lucrând zilnic la ridicarea deşeurilor de pe străzile din oraş. Din fericire, am constatat, în ultima perioadă, că giurgiuvenii au început să se cizeleze, chiar dacă încet, dar este un pas înainte”, ne spunea directorul GSP SA, Adrian Răcaru.

Tot acesta ne mai preciza că, în ultima perioadă, a observat un lucru oarecum îmbucurător: multe asociaţii de locatari, după ce fac curăţenie în jurul blocului sau chiar pe aleea de acces către scările de bloc, nu mai lasă la întâmplare gunoiul, ci îl strâng şi îl depozitează pe marginea drumului, astfel încât echipele de măturători stradali strâng mai uşor mizeria.

„E un ajutor, să spun aşa, faptul că se strânge mizeria din jurul blocului într-un singur loc. Tot în atribuţiile noastre ar fi fost, cumva, şi măturatul aleilor, dar, acolo unde administratorii blocului au decis să măture ei, dar să strângă şi să depoziteze resturile, reprezintă un ajutor pentru noi. Din fericire, am constatat faptul că nu se mai depun, pe marginea drumului sau în tomberoanele de pe stradă, pungile cu gunoi menajer, aşa cum se întâmpla cu ceva timp în urmă”, mai preciza directorul GSP SA, Adrian Răcaru.

(Jurnal)