Administratorul public al județului și președintele Consiliului Județean Giurgiu răspund acuzațiilor primarului Barbu privind transferul Zonei Libere sub patronajul CJ …  

0
229

drumurile-judetene-un-dezastru-asta-desi-bani-au-fost-dar-au-ramas-necheltuitiPreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, împreună cu administratorul public al județului, Răzvan Cuc, au organizat miercuri, 10 august, o întrevedere cu jurnaliștii locali, pe tema preluării în administrare a Zonei Libere de la Consiliul Local, în contextul în care, cu o zi în urmă, tot într-o conferință de presă, primarul municipiului, Nicolae Barbu, și-a manifestat vehement poziția împotriva acestui transfer, aducând o serie de acuze conducerii C.J.

În primul rând, aș vrea să subliniez că această dispută ar trebui să fie una admistrativă, nu una politică, însă domnul Barbu văd că duce discuțiile în partea politică… Ar trebui să facă acest lucru la partid, nu la Primărie sau la C.J., a declarat Marian Mina.

 Mina a oferit în continuare explicații legate de acuzațiile aduse de edilul-șef la adresa conducerii județului: Domnul primar ne-a acuzat că am furat Zona Liberă de la Consiliul Local. Situația stă în felul următor: În anul 2003, prin Hotărâre de Guvern, Zona Liberă trecea din administrația domeniului public al statului în cea a județului Giurgiu. În 2008, prin Hotărâre a Consiliului Județean, s-a decis ca Zona să fie dată în administrare, cu titlu gratuit, Consiliului Local. Fiind administrare cu titlu gratuit, legea spune că poate fi revocată. Unde este, atunci, furtul?! Noi am considerat și considerăm că putem administra mult mai bine Zona Liberă, prin accesarea de fonduri europene care să ducă la dezvoltarea sa. (…) În cei 4 ani de mandat ai domnului primar Barbu, de ce nu a dezvoltat-o, de ce nu a investit nimic?! Doar a încasat tot ce înseamnă impozite și taxe pe terenuri și clădiri… În ceea ce privește patrimoniul despre care amintea dumnealui, vreau să-i atrag atenția  că acesta nu este nici al Consiliului Local, nici al Consiliului Județean… este al Societății Comerciale Zona Liberă S.A. Toate contractele rămân valabile, nu se pierde niciun proiect cu finanțare europeană. Aș vrea să îl mai întreb pe domnul Barbu dacă în 2008, când Zona a fost dată C.L.Giurgiu, s-a reziliat vreun contract? Aș vrea totodată să vă mai întreb, pe fiecare dintre dumneavostră, ca simpli cetățeni, cu ce v-a ajutat sau cu ce vă ajută dacă Zona Liberă este în administrarea C.L. sau a  C.J.? Eu cred că este strict o chestiune de orgoliu din partea domnului primar, care chiar nu-și are rostul…, a mai spus Mina.

La rândul său, Răzvan Cuc, care a ocupat timp de aproape 3 ani funcția de director al Zonei Libere Giurgiu, a răspuns celorlalte acuzații   ale primarului Barbu pe același subiect: Domnul Barbu a spus că societatea a înregistrat profit datorită C.L. Păi dacă Zona Liberă s-a redresat, a fost meritul echipei de aici… Într-adevăr, în 2015, s-a înregistrat un profit de 298%, dar nu este neapărat un profit real, pentru că în Zona Liberă activează și firme în insolvență, iar facturile plătite de acestea se contabilizează ca profit… (…) Domnul primar a spus că în Zonă sunt 130 de firme. S-a documentat greșit! Sunt doar 103, conform documentelor oficiale, iar cu o mare parte dintre acestea am și discutat despre ideea dezvoltării unui Parc Industrial aici și s-au arătat extrem de interesate…(…) Nu am nimic personal cu domnul Barbu, dar nu cred că din cauza unor orgolii personale ar trebui să ne certăm. Giurgiuvenii nu au nevoie de așa ceva. Obiectivele noastre sunt clare – dezvoltarea infrastructurii în Zona Liberă, care să genereze locuri de muncă și, implicit, un trai mai bun pentru giurgiuveni, a conchis Răzvan Cuc. 

 (Jurnal)