Conform noilor măsuri de combatere a COVID-19, Ordonanța Militară nr. 4, emisă în data de 29 martie la art.6 – (1) Autoritățile administrației publice locale sunt obligate să asigure montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații commune.

După cum am mai scris în edițiile anterioare ale publicației noastre, la Giurgiu acțiunile de dezinfecție au declanșat un adevărat scandal pe mediile de socializare on line.

Cine sunt ticăloșii ce se joacă cu viața giurgiuvenilor…?

În contextul noilor măsuri impuse de Ordonanța 4, mulți dintre noi se îndoiesc că la Giurgiu persoanele ce au fost desemnate să se ocupe cu acțiunea de dezinfecție a scărilor de bloc vor reuși să implementeze noile reguli ale Ordonanței, atâta timp cât  soluțiile promise de ceva timp pentru spălarea incintelor de blocuri nu au ajuns încă nici acum în mare parte din locurile pentru care erau destinate.

Așa cum precizam, pe mediile de socializare giurgiuvenii nemulțumiți de faptul că în plină pandemie administrația locală i-a lăsat să se descurce singuri, au solicitat ca acțiunile  de dezinfecție să fie făcute de persoane autorizate, dotate cu echipamente speciale de protecție, respectându-se un program pe scări, ce poate fi afișat la asociațiile de locatari  sau la parterul blocurilor.

În felul acesta s-ar  elimina orice suspiciune privind cantitățile alocate blocurilor de apartamente și totodată s-ar  oferi siguranța realizării acestor acțiuni.

Din păcate cel/ cei ce au fost însărcinați cu această dezinsecție a scărilor de bloc, după cum am constat cu toții, au lăsat totul de izbeliște, generând un scandal general privind destinația acestor soluții dezinfectante care nu se regăsesc acolo unde trebuiau să ajungă.

Ba mulți cer, express, primarului Nicolae Barbu să îi destituie pe cei care se joacă cu sănătatea cetățenilor acestui oraș, tratând cu atâta ignoranță o acțiune vitală în plină pandemie cu COVID-19.

Vă oferim alăturat câteva imagini ce ilustrează modul în care ar trebui desfășurată această dezinfecție,  acțiuni ce în aceste zile  au loc în București și în alte orașe ale țării…

(Jurnal)