Sub titlul „Deţinuţii VIP conduc secţiile la Penitenciarul Giurgiu?!”, pe site-ul penitenciare.info apărea un articol plin de acuzaţii, pe care îl reproducem, integral, în cele ce urmează:

„Un comentariu al unui cititor, la articolul Minciuni in serie atrage atenţia asupra faptului că la Penitenciarul Giurgiu deţinuţii VIP conduc secţiile de deţinere, deoarece şefii de secţie sunt “neputincioşi” şi “nepăsători”.

Cum orice sesizare necesită minime verificări, sperăm că pe această cale cineva din conducerea Penitenciarului Giurgiu sau din conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) să se autosesizeze şi să ia măsuri în consecinţă.

Redăm un comentariu  

“Deţinuţii VIP de la Penitenciarul Giurgiu conduc secţiile. Şefii de secţii precum B. şi fratii D., unul cu testările psihologice căzute, altul cu examene la care nu a luat mai mult de 3, sunt elemente exponenţiale ale neputinţei şi nepăsătii. Cum să stăpânească ăştia deţinuţii de pe secţii când nici pe acolo nu trec?

Să nu-l uităm şi pe obedientul de R., fost secretar, cu 6 testări psihologice picate, împuternicit şef de şecţie de F. Cu ăştia să faci ordine în puşcăria giurgiu? De acea ascund multitudinea de evenimente din penitenciar ca să nu fie luaţi la bani mărunţi şi să se constare că şi ei sunt o problemă serioază a sistemului.”

Firesc, ne-am adresat conducerii Penitenciarului Giurgiu, care, într-un răspuns transmis redacţiei „Jurnal giurgiuvean”, precizează:

„Administraţia Penitenciarului Giurgiu îşi rezervă dreptul de a nu comenta afirmaţii tendenţioase postate în cuprinsul unor publicaţii web apreciind ca fiind esenţială filtrarea şi verificarea prealabilă a oricăror informaţii care cuprind date cu caracter personal.

Personalul din Penitenciarul Giurgiu îşi exercită cu profesionalism şi responsabilitate atribuţiile de serviciu, asigurând drepturile şi libertăţile deţinuţilor, climatul de ordine şi disciplina în rândul acestora, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, nefiind identificate deficienţe”.

(Jurnal)