Chiar dacă incendierea vegetației uscate este interzisă și duminică, 8 august 2021, pompierii giurgiuveni au avut de lucru în a stinge incendiile de vegetație.

Astfel, în diferite locații din județul Giurgiu a fost nevoie de ajutorul sigur și prompt al pompierilor.

Intrarea Hodivoaia din municipiul Giurgiu, DJ 503 A – Radu Vodă și Ghizdaru sunt zonele în care au acționat pompierii, în ultimele ore. În toate cazurile a fost vorba despre incendii de vegetație uscată.

La Ghizdaru focul a ajuns până în curtea unei familii și doar intervenția rapidă a pompierilor din cadrul Detașamentului Giurgiu a făcut ca flăcările să fie stinse la timp.
În total, au ars aproximativ 1.7 ha de vegetație uscată, mărăciniș și lăstariș, dar și un ha de miriște de grâu” – informează ISU Giurgiu.

De asemenea, reprezentanții ISU ne reamintesc faptul că, „potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.”

(Jurnal)