Acțiune rutieră de verificare a vehiculelor destinate transportului de persoane, desfășurată în zona orașului Bolintin vale

0
458

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Bolintin Vale au continuat activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de persoane, în vederea creșterii siguranței rutiere.

Scopul acestor activități este acela de a verifica modul de respectare a normelor rutiere și a legalității transporturilor, precum și verificarea stării psihofizice a conducătorilor auto.

Pe parcursul activității, polițiștii au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.265 de lei, fiind verificate 58 de autovehicule și legitimate 66 de persoane.

De asemenea, a fost constatată în flagrant delict o infracțiune, la regimul rutier:

Un bărbat, de 43 ani, din comuna Roata de jos, județul Giurgiu a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 601, din direcția Malu-Spart către Bolintin-Deal, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, acesta a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ținând cont că aceste vehicule trebuie să asigure o deplasare în siguranță a persoanelor, polițiști vor continua verificările cu privire la respectarea legislației rutiere!”, precizează IPJ Giurgiu într-un comunicat.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)