Acreditare ”Erasmus+” pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, lider de consorțiu în perioada 2023-2027 pentru 12 unități școlare

0
528

Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu a obținut acreditarea Erasmus+ pe domeniul educație școlară, pentru perioada 2023-2027, ca urmare a aprobării proiectului 2022-1-RO01-KA120-SCH-000106829, coordonat de inspectorul şcolar pentru proiecte educaționale, prof. Corina Staicu.

Din cele 212 de candidaturi care au primit aprobare la nivel național, proiectul depus de ISJ Giurgiu a ocupat locul 8 în clasament.

Conform informațiilor primite din partea reprezentanților Inspectoratului, și a comunicatului de presă publicat pe facebook, Consorțiul cuprinde unități de învățământ din mediul rural, aflate în zone dezavantajate și care se confruntă cu următoarele probleme: abandon scolar, elevi proveniți din grupuri vulnerabile, rezultate școlare slabe, rate nesatisfăcătoare de participare și de promovabilitate la Evaluarea națională.

Obiectivele proiectului 2022-1-RO01-KA120-SCH-000106829 vizează:

• Îmbunătățirea competentelor de comunicare într-o limba străină, în context non-formal, prin abordarea dialogului intercultural de către elevi și profesori din cele 12 școli;

• Îmbunătățirea competentelor de predare pentru profesori prin metode inovative;

• Dezvoltarea competentelor digitale pentru profesori din școlile din consorțiu;

• Îmbunătăţirea calității managementului educațional din 12 organizații școlare.

    În urma  obținerii acestei acreditäri, după cum ne spunea și prof. Ion Ghimpețeanu, inspector general al Inspectoratulului Școlar Județean Giurgiu, instituția va avea acces simplificat la finanțare din fonduri europene, atât pentru cursuri de formare pentru profesori în țările din UE, cât și mobilități ale elevilor.

(Jurnal)