Acordul GLAC, Giurgiu – Ruse va fi semnat, mâine la Giurgiu

0
119

glacVineri, 10 februarie, începând cu ora 09.30, Consiliul Judetean Giurgiu va organiza o întâlnire a Grupului Local al Reprezentanţilor Agricultorilor din Judeţul Giurgiu şi Districtul Ruse (GLAC Giurgiu-Ruse).

Cu acest prilej, va fi reînnoit acordul de parteneriat în cadrul GLAC. Preşedinţia va fi preluată de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Lucian Corozel. De asemenea, bilanţul activităţii GLAC pe 2016 va fi prezentat de directorul Executiv al Asociaţiei Euroregiunea “Danubius”, Lili Ganceva.

În cadrul aceleași întâlniri, directorul Direcţiei Agricole Giurgiu, Petra Ochişor, va vorbi celor prezenți despre “Schema de ajutor de minimis pentru susţinerea producătorilor agricoli din România pentru cultivarea de tomate în spaţii protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producţia autohtonă”, iar fermierul Costel Paterău va prezenta subiectul cu tema “Producţia de îngrăşăminte organice”.

Prin semnarea acordului pentru stabilirea cadrului de lucru necesar desfășurării activității GRUPULUI DE LUCRU COMUN AL REPREZENTANȚILOR AGRICULTURII DIN JUDEȚUL GIURGIU, ROMANIA ȘI DISTRICTUL RUSE, BULGARIA (GLAC GIURGIU-RUSE) de către Consiliul Județean Giurgiu și Prefectura Districtului Ruse se stabilesc următoarele aspecte importante. Părţile vor coopera în domeniile: agricultură, alimentație, dezvoltare rurală, afaceri în agricultură, prin actiuni comune, având ca scop asigurarea de sprijin pentru cooperarea transfrontalieră de afaceri și promovarea unei imagini și identități regionale; dar și cooperarea în domeniul dezvoltării resurselor umane – dezvoltarea în comun a competențelor și cunoștințelor.

(Teodora Nicolau)