Accidentele de vineri au alertat instituțiile importante de pe plan local. Subprefectul județului, trece în revistă modul desfășurării evenimentelor…

0
207

                                                 Foto: Fabia ȚÂRCĂ – subprefect

Cele două accidente consumate vineri 11 august,  unul în Bâlciul Municipiului, iar celălalt , în trafic, consumate  la un interval foarte scurt unul de celălalt, a provocat o stare de surescitare colectivă în rândul instituțiilor locale, a presei cât și a cetățenilor.

În lipsa prefectului județului, aflat în concediu, despre cele două evenimente am cerut mai multe  amănunte subprefectului Țârcă Fabian, care ne-a precizat că încă de miercuri 9 august, la Prefectura Giurgiu a avut loc o întâlnire cu toți șefii de instituții importante de pe plan local ( ISU, Poliție, Jandarmerie,  CJPC etc) ce urmau să asigure un curs normal al evenimentelor atât în Bâlciul Municipiului , pe toată perioada desfășurării sale, cât și în Municipiu, în contextul apropieri a marii sărbători de ”Sfântă Mărie”.

Am cerut tuturor șefilor de structuri locale și județene, măsuri ferme pentru prevenirea oricărui incident. În primul rând am solicitat ca toți agenții economici prezenți în Bâlciul organizat în Municipiu să fie controlați,  și în special starea aparatelor puse la dispoziția cetățenilor pe toată această perioadă și evident  o atentă decizie  la eliberarea autorizațiilor de funcționare –ne-a precizat subprefectul Fabian Țârcă.

În privința incidentului ce a condus la  defecțiunea mecanică a unui aparat,  ce putea pune în pericol viața celor aflați în el la acel moment,  s-a dispus deja o anchetă penală în care vor fi trași la răspundere atât proprietarul aparatului cât și cei care au aprobat funcționarea acestuia în cazul în care nu s-a procedat la o verificare minuțioasă a acestuia – ne mai preciza subprefectul Țârcă.

Deocamdată aparatul a fost sigilat fără posibilitatea de a mai funcționa, proprietarul fiind amendat cu suma de 20.000 de lei.

Interesându-ne asupra urmărilor acestui incident am aflat că la o jumătate de oră de la consumarea lui cineva a reclamat că în accident au fost răniți doi minori. Duși la Secția de Urgență a Spitalului județean Giurgiu, medicii au constatat că cei doi nu prezentau răni sau escoriații ce ar fi putut pune în pericol sănătatea acestora și că de fapt tinerii acuzau cel mai mult șocul suferit .

După ce am dispus prezența permanentă a unei ambulanțe și a unei mașini de pompieri  în Bâlci, din acel moment, atât eu cât și șefii celorlalte instituții implicate, am fost prezenți – seară de seară- la locul desfășurării evenimentului,  pregătiți să intervenim prompt, prevenind orice alt incident de felul acestuia – ne mai spunea subprefectul.

În privința accidentului rutier în urma căruia a decedat unul dintre polițiștii implicați, subprefectul județului ne spunea că regretă sincer deznodămâtul acestuia. De vineri seară și până astăzi (n.red.- duminică 13 august), atât eu cât și șefii unor instituții din Giurgiu  ne-am interesat permanent de soarta celor trei persoane implicate în accident. Din păcate nu am putut face mai mult de atât. Restul a depins doar de medici și de Dumnezeu…ne-a mai spus Fabian Țârcă, subprefectul județului Giurgiu.

El ne mai spunea că se așteaptă acum ca la finele săptămânii viitoare să primească rapoartele fiecărei instituții implicate în cele două  accidente și de abi apoi să se tragă o primă concluzie,  până ce se vor finaliza anchetele începute în cele două cazuri.

(Jurnal)