A venit rândul judeţului Giurgiu „să se ridice în picioare pentru asistenţa socială…”

0
239

fortul-jilava-2…Acesta este, de fapt, numele programului derulat, în această perioadă, de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR). Miercuri, 26 iulie, filiala Ilfov şi filiala Giurgiu vor fi prezente în cadrul evenimentului organizat în parteneriat cu Penitenciarul Jilava. Locul de desfăşurare al întâlnirii este Memorialul Fortul 13 Jilava.

La eveniment vor participa asistenţi sociali (din Giurgiu, va participa un reprezentant al Penitenciarului de Maximă Siguranţă, şi, posibil, şi un reprezentant al Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Giurgiu), profesori universitari, oficialităţi din cele două judeţe. De altfel, conducerea CNASR (preşedinte Doru Buzducea, secretar executiv Diana Cristea şi vicepreşedinţii Cristian Roşu şi Ioan Durnescu) sunt cei care derulează proiectul „România în picioare pentru asistenţa socială”, prin intermediul căruia se vrea a se face auzită şi vocea asistentului social, în special a celui care lucrează într-un mediu greu: în Penitenciare.

Cu doar câteva zile înainte de derularea activităţii de la Jilava, preşedintele CNASR, Doru  Buzducea, a declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”:

 „Manifestul Asistentului Social, lansat încă de acum doi ani la Institutul Cultural Român, a rămas de actualitate, în special în judeţele „grele”, precum Ilfovul şi Giurgiul. În opinia noastră, ar trebui dată importanţa reală acestei meserii, pentru că nicio comunitate nu poate exista fără acest domeniu, al asistenţei sociale”.

Ideea campaniei se bazează, după cum ne spunea acelaşi Doru Buzducea, pe un plan de management propus celor implicaţi în acest gen de activităţi, pe care s-a fundamentat, ulterior, şi strategia CNASR. Scopul principal al programului este scoaterea din anonimat a profesiei de asistent social, printr-o promovare intensă, în special la nivel naţional.

(Anna Lincă)