În această perioadă, În miezul toamnei, legumele şi fructele necesare preparării conservelor, a murăturilor şi a dulceţurilor pentru iarnă se regăsesc din belşug în Piaţa Centrală din Giurgiu.
În ceea ce priveşte preţurile, acestea sunt asemănătoare cu cele prezentate de jurnaliştii publicaţiei noastre într-un articol anterior, realizat la începutul lunii septembrie, şi anume:
Gogoşari – 2,5 – 3,5 lei/kg; Castraveciori – 2 -2,5 lei/kg; Roşii – 3,5 – 4 lei/kg; Gogonele – 1 leu/kg ;Varză albă – 1,5 lei/kg ; Varză roşie – 1,5 – 2 lei/kg ; Morcovi – 2,5 – 3 lei/kg ; Ţelină – 2 – 2,5 lei/buc. Conopidă – 4 – 7 lei/kg; Sfeclă roşie – 5 lei/kg; Struguri – 6 – 7 lei/kg; Mere – 2 – 3,5 lei/kg; Pere – 3 – 4 lei/kg; Piersici – 3 – 5 lei/kg; Gutui – 5 lei/kg…etc.
Cumpărătorii cu care am discutat ne-au declarat că sperau ca aceste preţuri să mai scadă, însă, fiind vorba de produse ”indispensabile” pentru iarnă, indiferent de preţ, acestea trebuie achiziţionate şi pregătite din timp, pentru a avea cămările pline cu bunătăţi peste câteva luni.
După cum ne spunea administratorul Pieţei, Pavel Marian, gospodinele mai au timp încă cel puţin o lună, dacă timpul va fi favorabil, pentru a se aproviziona cu aceste produse de sezon disponibile în cea mai important piaţă a oraşului, menţionând faptul că odată cu trecerea zilelor producţia nu va mai fi la fel de bogată şi variată cum este în acest moment.
(Teodora N.)