A început nebunia Black Friday!

0
316

Românii sunt nerăbdători în privinţa Black Friday, cel mai mare eveniment de shopping al anului, iar marea majoritate a acestora verifică în noaptea dinainte reducerile pe care le pregătesc retailerii.

Potrivit unui studiu Cel.ro. unul din doi consumatori online intenţionează să îşi cumpere ceva, iar cele mai căutate produse sunt în continuare telefoanele, laptopurile, televizoarele şi electrocasnicele, Retailerul, deţinut de compania Corsar Online, alături de Domo.ro şi MarketOnline.ro, a efectuat un studiu pe un eşantion de o mie de persoane, dintre care 54% au fost femei, iar 46% bărbaţi. Studiul arată şi că 48% vor să îşi cumpere neapărat ceva, iar 38% vor face cumpărături doar dacă vor găsi preţuri cu adevărat mai mici. Un procent de 14% susţin că nu sunt interesaţi de Black Friday deoarece magazinele româneşti nu ar avea oferte pe placul lor.

Produsele cele mai căutate

Cele mai căutate produse de Black Friday rămân telefoanele, laptopurile, televizoarele şi electrocasnicele, 45% dintre respondenţi spunând că intenţionează să îşi achiziţioneze cel puţin un produs din această categorie. Un procent de 29% preferă produse de îngrijire personală şi de fashion, iar restul de 26% plănuiesc să îşi cumpere componente pentru calculator, jocuri sau console, jucării şi articole de bebeluşi. Studiul mai arată că în general românii sunt nerăbdători şi nu aşteaptă ziua evenimentului pentru a face cumpărături, ci preferă să verifice în noaptea dinainte de Black Friday reducerile pe care le pregătesc retailerii. Cei mai mulţi află despre aceste oferte de pe Facebook şi de pe site-urile magazinelor online, iar restul află din newsletter sau reclamele TV. La fel ca în anii trecuţi, desktop-ul este favorit în ceea ce priveşte plasarea unei comenzi: 56% aleg PC-ul, în timp ce dispozitivele mobile – tableta şi smartphone –ul, deţin o rată de 44%.

Plată cash este preferată…

Cu toate că în ultimii ani metodele de plată s-au diversificat, românii preferă tot plata cash la livrare. Doar 29% intenţionează să plătească online, iar 12% să plătească în rate. În ceea ce priveşte sistemul de rate, cei mai mulţi, adică 46%, aleg un număr de 6 rate, însă sunt urmaţi de cei care preferă 12 rate, adică 32%. Numai 22% aleg 24 de rate sau mai mult.

Până unde ajung reducerile

Majoritatea dintre cei care vor cumpăra de Black Friday se aşteaptă la discounturi între 50 şi 70%. În ceea ce priveşte segmentul de vârstă s-au identificat 4 categorii mari: cei care se menţin în top, aproximativ 29% au vârsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani, fiind urmaţi cu un procent de 20% de cei care se înscriu în segmentul 31-35 de ani. În ultimul timp s-a remarcat şi generaţia ”milenialilor”, aceasta ajungând la un procent de 19%.

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 36 şi 40 de ani, doar 12%, nu mai au aceeaşi preocupare faţă de acest eveniment, iar cei trecuţi de 40 de ani reprezintă doar 11%. Restul de 9% se încadrează în segmentul de vârstă de peste 50 de ani.

Reducerile Cel.ro de Black Friday 2017, cele mai mari

Magazinul online pregăteşte în această perioadă reduceri de până la 75%, potrivit companiei.

În acest moment, Cel.ro are pe propriul site promoţii şi reduceri în cadrul campaniei ”Luna Black Friday. Găseşte reducerile acum”. Libertatea vă prezintă mai jos unele dintre cele mai bune oferte, aşa cum apar acestea în data de 6 noiembrie pe site-ul retailerului. Smartphone Samsung C5 la 1.099 lei, redus de la 1.279 lei.

Dispozitivul are ecran de 5,2 inchi, rezoluţie de 1.920 x 1.080 pixeli, procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 617, cameră foto de 16 megapixeli, 4 GB de memorie RAM şi 32 GB pentru stocare. Smart TV LG 4K la 1.699 lei, redus de la 2.099 lei. Este vorba de modelul LG 43UJ620V, iar acesta are un ecran de 108 centimetri, rezoluţie 3.840 x 2.160 pixeli. Are sistem de operare webOS 3.5 şi tehnologie HDR 10. Laptop Asus E203NA-FD025TS la 999 lei, redus de la 1.399 lei. La categoria laptopuri, cea mai bună ofertă o constituie un laptop Asus. Acesta are doar un kilogram şi vine cu ecran de 11,6 inchi, rezoluţie de 1.366 x 768 pixeli, procesor Intel Celeron N3350 cu două nuclee, dar şi 4 GB de memorie RAM şi 32 GB pentru stocare. Vine cu licenţă de Windows 10 la pachet.

Black Friday la eMag şi evoMag

Cel.ro nu este singurul comerciant care a început promoţiile de Black Friday, acelaşi lucru realizându-l şi retailerii eMag şi evoMag. Dacă eMag are Black Friday fixat pentru data de 17 noiembrie, cei de la evoMag au o campanie de reduceri derulată în trei perioade distincte. Cele mai bune reduceri la acest comerciant pot fi consultate aici. Înainte de a vă aventura la cumpărături n-ar strica, însă, să consultaţi ghidul de Black Friday pentru a evita posibilele neplăceri.

Jurnal