Nerespectarea prevederilor legale în domeniul fumatului, tulburarea liniștii publice, adresarea de injurii sau participarea la jocuri de noroc neautorizate sunt fapte pentru care jandarmii au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenționale în ultima săptămână.

În perioada 14-20 ianuarie a.c., pe timpul misiunilor au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.300 lei. Dintre acestea, 41 (35 de avertismente scrise și 6 amenzi în cuantum total de 600 lei) au fost aplicate pentru fumat în curtea instituțiilor de învățământ.

În același interval, în cooperare cu Poliția, au fost constatate 6 infracțiuni pentru fapte precum “furt”, “contrabandă”, “violență domestică” și “distrugere”.

În perioada următoare jandarmii giurgiuveni vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică pentru a sesiza încălcarea legilor în vigoare, iar în caz de urgenţă să apeleze numărul unic “112”.

(Jurnal)