Vineri, 11 mai, giurgiuvenii care s-au aflat sau au fost în trecere prin Parcul Mihai Viteazul cam pe la cinci-jumate au fost serviți cu un fursec; când au întrebat ”Cu ce ocazie”, li s-a răspuns ”Așa, pur și simplu!”.

Foarte mulți dintre cei prezenți în parc au fost surprinși de firescul acțiunii, după cum tot pe seama surprizei poate fi pusă și absența totală a mediei locale deși acțiunea a fost mediatizată destul de mult…

”Festivalul firescului fursec” s-a numit acțiunea, una organizată ca la carte.
Și cu o căruță de fursecuri pregătite cam pentru jumătate din populația orașului…

„Nu a fost în parc jumătate din Giurgiu, nici de la PNL nu au fost prea mulți, mai numeroase fiind femeile, firesc, ele fiind organizatoarele, dar au fost și câțiva bărbați seniori, nu mulți nici aceștia, și chiar și câțiva reprezentanți ai tineretului liberal.
Acesta a fost, de departe, cel mai important lucru, ceea ce mie mi-a plăcut cel mai mult: că acolo, în parc, la o acțiune firească, a fost prezentă o ECHIPĂ, reprezentată de totalitatea componentelor ei”, spuneau organizatorii, societatea civilă sprijinită de câțiva membri ai PNL.

Totul a culminat seara când, în centrul orașului, la Cafeneaua LA TURN, muzica bună a acompaniat continuarea degustării delicioaselor fursecuri.

„Initiațiva acestui festival aparține unor reprezentanți ai societății civile, care trag un semnal de alarmă asupra faptului că atât pe unele posturi de televiziune, cât și în mediul on-line uneori așa- zisul umor este practicat în mod forțat , fără rafinament, sfidând adesea firescul și fără a purta vreun mesaj”, au spus organizatorii.

Mai mult, un cuplu care nu face parte din nicio formațiune politică, dar căruia i-a plăcut ideea „festivalului”, s-a implicat ad-hoc, aducând mai multe sticle de suc și fursecuri care, bineînțeles, au fost degustate de cei prezenți…mai timizi la început,dar mult mai curajoși la câteva zeci de minute de la demararea acțiunii.

„Scopul acestui festival este de apreciere a firescului si de a oferi sprijin antreprenorilor locali”, se arăta pe pagina de promovare a evenimentului.

Una peste alta, peste 15 kilograme de fursecuri delicioase au fost servite giurgiuvenilor aflați în trecere prin Parcul Mihai Viteazul sau prin zona Turnului cu ceas din centrul municipiului.

În centrul orașului, printre „responsabilii” cu buna dispoziție, a fost secretarul general al organizației județene a PNL Giurgiu, Constantin (Costel) Dumitru, despre care nu multă lume știe că este un adevărat virtuoz…

De altfel, organizatorii au promis că, data viitoare, un asemenea festival va fi organizat „ca la carte”, cu o durată…ca-n povești! Trei zile și, mai ales, trei nopți!