În această dimineață, în intervalul orar 07.00-09.00, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei ai Biroului Rutier au desfășurat o acțiune, pe D.N.5, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Pe parcursul celor 2 ore, polițiștii rutieri au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Dintre acestea, 48 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză, 8 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 7 pentru lipsa documentelor, 1 pentru lipsa rovinietei și 9 pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care 4 pentru nerespectarea vitezei legale, 2 pentru conducere sub influența alcoolului și 1 pentru neoprire la semnalul polițistului.

Polițiștii rutieri au controlat 103 autovehicule, au legitimat 121 de persoane și au efectuat 38 de testări cu aparatele etilotest.

Reamintim conducătorilor auto să respecte prevederile legale și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum!”, se arată într-un comunicat al IPJ Giurgiu.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)